Jak grać w sieci [Hamachi]
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Jak grać w sieci [Hamachi]
1. Pobieramy program hamachi (np. stąd -> Klik) i instalujemy go na komputerze, tworzymy własny profil.
2. Zalecane jest posiadanie firewalla lub programu antywirusowego.
3. Włączamy program Hamachi i klikamy w prawym dolnym rogu przycisk dołącz do sieci (join an existing network). Teraz wpisujemy nazwę i hasło sieci (najlepiej dołączać do aktywnych sieci).
4. Gdy zauważymy, że ktoś jest online to umawiamy się z nim (zasady gry).
5. Następnie odpalamy grę i klikamy |Rozgrywka Wieloosobowa| -> |Wybieramy bohatera (najlepiej z zamrożonym 1 poziomem)| -> |TCP IP/s. lok.| -> |Wybieramy serwer (musi go stworzyć jeden z graczy) i OK| -> |Ustalamy parametry mapy| -> Gramy!
System sieci połączonych - aby zagrać na hamachi 3vs3:
Aby zagrać 3vs3, trzeba zrobić 3 sieci na hamachi. Najpierw dwie osoby tworzą dwie sieci, do których dołącza pozostałych czterech graczy. Na końcu jeden z twórców tych dwóch sieci tworzy trzecią sieć, do której wbija drugi z twórców i można grać.
Ważne!
Aby zagrać online należy posiadać tę samą wersję gry. Prawie 100% rozgrywek na naszych sieciach jest prowadzona w WBC3, wersja: 1.03 PL.
Mam nadzieję, że ten poradnik pomoże Wam. W razie jakichś niejasności lub problemów napiszcie w dziale |Problemy i Pytania|.
2. Zalecane jest posiadanie firewalla lub programu antywirusowego.
3. Włączamy program Hamachi i klikamy w prawym dolnym rogu przycisk dołącz do sieci (join an existing network). Teraz wpisujemy nazwę i hasło sieci (najlepiej dołączać do aktywnych sieci).
4. Gdy zauważymy, że ktoś jest online to umawiamy się z nim (zasady gry).
5. Następnie odpalamy grę i klikamy |Rozgrywka Wieloosobowa| -> |Wybieramy bohatera (najlepiej z zamrożonym 1 poziomem)| -> |TCP IP/s. lok.| -> |Wybieramy serwer (musi go stworzyć jeden z graczy) i OK| -> |Ustalamy parametry mapy| -> Gramy!
System sieci połączonych - aby zagrać na hamachi 3vs3:
Aby zagrać 3vs3, trzeba zrobić 3 sieci na hamachi. Najpierw dwie osoby tworzą dwie sieci, do których dołącza pozostałych czterech graczy. Na końcu jeden z twórców tych dwóch sieci tworzy trzecią sieć, do której wbija drugi z twórców i można grać.
Ważne!
Aby zagrać online należy posiadać tę samą wersję gry. Prawie 100% rozgrywek na naszych sieciach jest prowadzona w WBC3, wersja: 1.03 PL.
Mam nadzieję, że ten poradnik pomoże Wam. W razie jakichś niejasności lub problemów napiszcie w dziale |Problemy i Pytania|.
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Re: Jak grac w sieci
Jeśli ta instrukcja jest niejasna to proszę pisac, a poprawię w razie czego
Jeśli masz lepszy pomysł na napisanie lub poprawienie powyższego tekstu też pisz.

Jeśli masz lepszy pomysł na napisanie lub poprawienie powyższego tekstu też pisz.
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
-
- Thrall
- Kontakt:
witam
mam taki problem otóż czy cza się grać bez hamachi na siec multiplayer
jesli bylaby taka mozliwosc to prosze o instrukcje krok po kroku
pozdro
mam taki problem otóż czy cza się grać bez hamachi na siec multiplayer
jesli bylaby taka mozliwosc to prosze o instrukcje krok po kroku
pozdro
Tak da się wtedy wybierasz opcje,
TCP IP:internet
później musisz wpisać adres ip i dołącz lub stwórz , jak stwarzasz to ten co do ciebie dołacza musi znac twój adres ip.
TCP IP:internet
później musisz wpisać adres ip i dołącz lub stwórz , jak stwarzasz to ten co do ciebie dołacza musi znac twój adres ip.
-
- Thrall
- Kontakt:
ale w ktorym momencje wybrac tcp/ip internet
jak klikne na przyciski tcp/ip to mnie sie odrazu pyta czy stworzyc czy dolaczyc
jak klikne na przyciski tcp/ip to mnie sie odrazu pyta czy stworzyc czy dolaczyc
Ja mam inny problem chce se pograć przez hamachi ale obojętnie czy on zrobi grę czy ja zawsze łączy i na tym się zatrzymuje Proszę o Sprawna i fachowa pomoc

nie mozna minimalizowac gry. Proawdopodobnie przez to nie mozecie wbic.
Albo po prostu nie macie ze sobą pingu... podobno hamachi w tym pomaga i masz nieco szybsze łączenie.... polecam więc pobrać.
Można też grać przez lana, ale trzeba wtedy być podłączonym do tej samej sieci domowej xd To właśnie dzieje się gdy odpalacie hamachi
.

Re: Jak grać w sieci
a jak kolega dołącza sie do mnie to wpisuje moje internetowe ip?