Dzisiaj usiadłem na spokojnie przed komputerem, jak zwykle talerzyk z obiadem między mną i monitorem, nastawiam muzykę i popijam kawał kurczaka herbatką, nagle mnie oświeciło, coś się zebrało do kupy (nie nie tej kupy spuszczanej w sedesie... to zupełnie inna bajka jest) Rozwinąłem mapkę Etherii i patrzę, patrzę i dumam, nad Sartekowym rozczłonkowaniem wziętym żywo z mitologii Egipskiej, nad puszczą Sserin, ojczyzną Goblinów łudząco przypominającą Norweskie lasy gdzie bano się goblinów, I w końcu nawet wzrok mój zwrócił się do Imperium Ludzkiego które rozpościerało się nad ziemię nowej Selentii i Krain Zachodu dobitnie uświadamiające mnie o potędze Cesarstwa Rzymskiego, wreszcie krainy zarazy, wreszcie krwawe armie Antharga które przypominają mi czasy Czarnej Śmierci, i wreszcie Lunarion, ojczyzna wolności która jest odzwierciedleniem wyspy wolności jaką była Wielka Brytania, a imperium Ssrathi? Pasuje idealnie do Rosjan z II Wojny Światowej lub Hunów którzy w krwawym odwecie spalili Rzym. A wreszcie czy wężowe złoto nie jest tym samym dla Imperialnych Generałów było złoto Inków i azteków dla Hiszpanów? Siedząc tak i dumając zwinąłem pokaźny szkic Etherii i zabrałem się za pisanie artykułu... obiadu nie dokończyłem wystygł a pal go licho, ale herbatka dobra...
Zachęcam was abyście zamieścili tu swoje opinie i spostrzeżenia. Czy świat Etherii nie jest naszym światem, tylko światem w którego dodano odbrobinę magii? Proszę was o komentarze i opinię
Histo(e)ryk Miko
Wielki Pan Ogromnej Hordy Miko Władca północnego Kor syn Protazego i Anemegii Główny Szaman zarządca piwnicy- Wielki Pan Hordy! Nadchodzą ponure dni pożogi i zatracenia...