Rewolta w Multi

ODPOWIEDZ
Site Admin
Site Admin
Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
Kontakt:

Re: Rewolta w Multi

Post autor: Administrator » sob, 28 lis 2009, 16:26

Za tydzień dopiero.. jakby co

Wiecie, niech się Hunt wypowie. On jest w twoim teamie, ale długo gra i logicznie myśli. Nawet jeśli to byłaby wypowiedź przeciw teamowi.

Jak myślicie po co są kopalnie na całej mapie? Jako tylko element graficzny?

Bohater-Kopalnia jest ułatwieniem! No ludzie, jeśli chcecie surki to sobie je wyprodukujcie, a nie bohatera dla ułatwienia bierzecie. I właśnie w takich grach skończyło by się mozolne oblężenie czyjś zamków, tylko gra kończyłaby się na środku mapy.

Odnośnie gry:
Od początku byliśmy na straconej pozycji, więc nawet się nie wysilaliśmy, bo po co. Travis grał poważnie pierwszy raz nieumarłymi (nie wiedział, że jest takie coś jak przemiana jednostek). Poza tym wy się już przygotowywaliście kilka godzin przed meczem, więc?
umiejętność gry z 30 lvlem jest lepsza w końcu grając z kompami nawet masz 10 lvl to masz łatwiejszą grę! Grasz 30 rośnie konkurencja i umiejętność gry... to nie ulega wątpliwości. Czego nie na 5? Na taki z jakiego startują nowicjusze? Przecież jak ty masz surkę to i inni ją mają. Myśl logicznie.
Ten przykład jest "zajebiaszczy" :-) Czyli bohaterem na lv5 gra się łatwiej niż na lv30. Nosz... ile razy mam powtarzać?! BOHATER PRODUKUJĄCY SUROWCE JEST UŁATWIENIEM, BO NIE MUSISZ JUŻ ZABIEGAĆ I WALCZYĆ O KOPALNIE NA ŚRODKU. ŁATWIEJ JEST MIEĆ BOHATERA, KTÓRY PRODUKUJE SUROWCE, NIŻ PRZEJĄĆ KOPALNIE, UTRZYMAĆ JE, WPROWADZAĆ LUDZI DO NIEJ!!!!

ps. Jak "podkreślonego" zdania nie przeczytacie przynajmniej z 8 razy to radzę się nie wypowiadać
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin

Wielki Pan Hordy
Wielki Pan Hordy
Ulubiona rasa: Horda
Kontakt:

Post autor: miko » sob, 28 lis 2009, 16:46

Dobra skoro mam być szczery... heros na 30 lvlu jest ułatwieniem dla rywala i dla ciebie kto umie to lepiej użyć ten jest lepszy kto jest noobem ten nie umie tego użyć proste. Dostaliście łomot równo bo rasy dla nas wybrane były lepsze które nam wybraliście, herosa mieliście tego samego więc co tu za ułatwieniem zależy od manewrów herosem i dyspozycji punktów. Ty zrobiłeś druciarza i miałeś bonusy surowcowe poza krycha ja miałem barbę i nie miałem metalu lol jeśli nie umiesz użyć tego bonusu to daj 30 do kupca proste. Skoro mówisz że się nie znam i mam już się nie odzywać na forum to proszę Cię bardzo będę utrzymywał kontakt z kilkoma ludźmi z hamachi i to wszystko bo tego chcesz bo ktoś ma inne zdanie. Akademia WBC zostanie założona niedługo i tam będę szkolił ludzi w oficjalnym stanie.
Wielki Pan Ogromnej Hordy Miko Władca północnego Kor syn Protazego i Anemegii Główny Szaman zarządca piwnicy- Wielki Pan Hordy! Nadchodzą ponure dni pożogi i zatracenia...

Champion
Champion
Kontakt:

Post autor: Hunter » sob, 28 lis 2009, 17:22

Mi hero nie robi roznicy, przeciez kazdy ma takiego samego. Jednak ja wolałbym jakies zróznicowanie, np wczoraj gralismy na 30, za tydzien zagrajmy np. na 15, a kiedy indziej znow na 20 :-D . Pomysl z wybieraniem ras bardzo mi sie podoba, moze za tydzien znow tak zrobimy, ale bez tych ras ktorymi juz gralismy?
Sensei Piela

Czaszka Sarteka
Czaszka Sarteka
Ulubiona rasa: Daemon
Kontakt:

Post autor: Moin » sob, 28 lis 2009, 20:47

ja tu ze swojej storny chcialem pozdrowic piela. Dziekujemy za szybka informacje o twojej niedyspozycji : ). Bo przecie godzina to mnostwo czasu : ).

: )

a o harpiach to ja w ogole zapomnialem : ).

Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Administrator » sob, 28 lis 2009, 21:38

Oczywiście gra na lv30 też jest sztuką, można przecież być dobrym w pewnych dziedzinach. Też liczy się odpowiednie wykorzystanie tak samo jak na lv10. Tutaj nikt nie neguje takich rzeczy.
Ale gra na lv10 jest trudniejsza niż na lv30 (zwróć uwagę na pierwszą część postu).
-> Masz mniej surowców, przydałoby się rozglądnąć i walczyć o kopalnie, kto ma kopalnie ten ma władzę, większą wagę przykłada się do walk jednostek.
-> Nie ma "rzezi"
-> Wreszcie mamy wymianę surowców, ale nie wymianę nadmiaru surowców
-> Walka jest o środek mapy, kto go przegra, będzie miał mniej kopalni, kto będzie miał mniej kopalni, ten wyprodukuje mnie jednostek i w konsekwencji przegra.

Główna różnica polega na tym, że na lv30 musisz dobrze wykorzystać nadmiar surowca, natomiast na lv10 musisz najpierw zdobyć ten surowiec. Dochodzi nowe zdarzenie do lv10, więc można uznać, że jest trudniejszy, zwracając też uwagę na "->" w tym poście.

Ale |Bez murów| to na pewno będzie. Ma ktoś przeciw?

Wielki Pan Hordy
Wielki Pan Hordy
Ulubiona rasa: Horda
Kontakt:

Post autor: miko » sob, 28 lis 2009, 21:53

Lol ty jakoś miałeś 30 i nie walczyłeś o to w środku i nie miałeś surowca jeśli nie umiesz manewrować dużymi armiami to nie mamy o czym gadać tu w ogóle. Poza tym z tego co wiem to wy nawet skype do gry nie umiecie używać... jakby ktoś naszego nagrał, to była współpraca przez to nie było zupełnie dla was szans, murami się zabudowuje zawsze każdy krasnal który gra z mrocznym elfem który ma czarnych strażników, twoją nieudolnością było nie robienie ich, miałeś 30 lvl też nie miałeś surowca miałbyś 15 w ogóle byś nie wystartował i gra by się skończyła po 10 minutach. 15 oferuje tylko bogactwo a niektóre rasy zupełnie złota nie potrzebują...
Wniosek : Naucz się operować większymi armiami bo te szczypanie roju skarabeuszami no było takie trochę... na 30 jest jakaś gra jak chcesz grać pojedynczymi jednostkami to zagraj se w disciplesa albo w coś innego
Wielki Pan Ogromnej Hordy Miko Władca północnego Kor syn Protazego i Anemegii Główny Szaman zarządca piwnicy- Wielki Pan Hordy! Nadchodzą ponure dni pożogi i zatracenia...

Rycerz Zagłady
Rycerz Zagłady
Ulubiona rasa: Nieumarli
Kontakt:

Post autor: Pielagoroth » sob, 28 lis 2009, 22:32

Kurde sorry Moin ale rozchorowałem się w nocy i do 19 nie miałem możliwości skorzystania z kompa. Później jak miałem chwilę to General Error. Później znów musiałem odejść od komputera i możliwość napisania posta miałem dopiero o 21.

Co do kłótni Admina z Miko to się nie wypowiadam. Osobiście mam takie same zdanie jak Hunter :p I zdecydowanie popieram grę bez murów.
Czyżby? A jednak. ®

Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Administrator » ndz, 29 lis 2009, 00:09

Człowieku to żeś się tak przyczepił wczorajszej gry! Moje rozważania są oparte o większość gier rozegranych. Proponuje, żebyś napisał poemat o wczorajszej bitwie, a masz ku temu predyspozycje, bo bardzo to przeżywasz. Jak cie to zadowoli to zrób temat w |Skarbnica Wiedzy| i opisz ową bitwę, przedstaw wady, zalety, cokolwiek tam chcesz.
jeśli nie umiesz manewrować dużymi armiami to nie mamy o czym gadać tu w ogóle
To na lv10 już nie można mieć dużych armii? Można! Tylko trudniej je wybudować. No ludzie! Jakbym palił to w tej chwili poszedłbym to zrobić.
jak chcesz grać pojedynczymi jednostkami to zagraj se w disciplesa albo w coś innego
A kto tu mówi o pojedynczych jednostkach? Ludzie! Mowa jest o
większą wagę przykłada się do walk jednostek
Ehh tutaj chodzi o stosowanie taktyk na jednostkach, a nie bezmyślnej rzezi jednostek. Jeśli masz mniejsze szanse wybudowania jednostek to bardziej się o nie troszczysz.

Przypominam! Mówimy o istocie gry na lv30 i lv10, a nie wczorajszej rozgrywce.

Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Administrator » ndz, 29 lis 2009, 21:28

To możemy zacząć umawiać się na rozgrywki w nast. piątek. Godzina ta sama
Zmiany:
lv10 hero, większość była za zmianą lvl-i hero podczas rozgrywek.
bez murów
5 pkt. na armie

Skład:
Hunter, Miko, Enzo vs Admin, Moin, Piel
Rezerwa Greg
Ktoś się wyłamuje? Tylko, żeby był każdy z osób zapisanych! Termin już planować.

Rasy:
Odpadło nam 6 ras, wyboru dokonujemy z pozostałych. Tym razem przedstawiamy rasy do środy, aby można było obmyśleć taktykę przed grą.

Wielki Władca Smoków
Wielki Władca Smoków
Ulubiona rasa: Baśniowa Istota :)
Kontakt:

Post autor: EnZoOo » ndz, 29 lis 2009, 21:32

Będzie problem ze squadem . Miko nie zgadza się na 10 lvl :) . Więc chyba Greg do nas ... .

Proponuję przeciwnikowi Mr.Krasnolud :) . Nie daje to na 100% na razie propozycja :) .
Obrazek

Podoba Ci się mój post lub pomogłem? Daj reputke! (Kciuk w górę)

ODPOWIEDZ