Walka
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Ulubiona rasa: Chyba każda po trochu... z naciskiem na wytrzymałe
- Kontakt:
Walka
W czym konkretnie wspomaga ten atrybut? Jakie są z tego korzyści? Ogólnie to ja podejrzewam, że tu o szybkość zadawania ciosu chodzi, ale to by było trochę bez sensu, np. u krasnoludów. Kto wie, co naprawdę daje atak??
CHWAŁA POTĘŻNEMU IMPERIUM KRASNOLUDÓW!!!
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Ulubiona rasa: Nieumarli
- Kontakt:
Re: Walka
O to samo pytałem się kiedyś Admina. Odpowiedział mi, że czym większa walka tym większa szansa na krytyk, większa szybkość ataku i coś jeszcze ale nie pamiętam. Sam nie wiem czy to prawda.
Czyżby? A jednak. ®
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Kontakt:
To ciekawe co by o tym krytyku powiedział w wbc II i I!
Ludzie! Wystarczy zajrzeć na stronę. Tam są opisane korzyści z tego atrybutu dla wbcII. Podobnie pewnie jest w innych częściach.
Walka - szansa na uderzenie krytyczne, reprezentuje % np. 13 walki to 13% na krytyka. Walka daje też szanse na uniknięcie ciosu np. jednostka mająca 24 (1) walki a ktoś inny ma 10 (2). To 2 atakując 1 ma -14 % na krytyka czyli czasem nie zada prawie w ogóle dmg czyli przeważnie 1.
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Kontakt:
No, ale nadal nie wiadomo, po co w II to jest. I ciekawe że często mam w wbc III bohaterów +50 walki i jakoś co drugiego ciosu nie mają krytyka. Prawie w ogóle nie mają.
To zależy, chodzi o różnicę walki agresora i obrońcy już to pisałem... poza tym 50 % daje szanse na co 2 ciosa z krytykiem ale nie zawsze może ci sie potrafiac pare razy na - ... przeciez to tylko połowa :D
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Kontakt:
Taaaa, tylko że jeden cios na 50 mi się zdarza krytyk przy 50 walki,i wtedy to by było bez sensu w wbc III że masz umiejętności w tej samej cenie: +3 walki i +2% krytyka
A z kim walczysz? Podaj mi jego statu w walce i pancerzu.
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Kontakt: