Armies of Exigo
Re: Armies of Exigo
Wygląd podobny i rasy podobne, jest to klon, walka może jest tam inna ale reszta absolutne podobieństwo. Grałem bardzo dużo w Warcrafta 3 i to zauważyłem po prostu.
Tomek
A zauważyłeś, że Warcraft to pierwowzór? Pierwszy RTS? Na nim wzorowane są wszystkie inne strategie stylu fantasy. To oni wymyślili "orki", "nieumarłych", "elfy" itd. W WBC też są tego skutki... A popatrz i tak na inny RTS, każdy wydaje się podobny... chociaż wcale tak nie jest, one są poprostu charakterystyczne, albowiem blizzard założył gatunek, który jest ściśle ograniczony.
Elfy i Orkowie to byli we Władcy Pierścieni a nie w Warcrafcie.
Grałem w WIELE WIELE RTSów, ten mi przypomina Warcafta a nie inne (pamiętaj że mówię o WC3).
Nie chodzi mi że rasy są takie, ale że te rasy są podobnie "ułożone", identyczne mechanizmy, wolny robotnik wyświetla się w takim kwadraciku... wiele jest podobieństw.
Grałem w WIELE WIELE RTSów, ten mi przypomina Warcafta a nie inne (pamiętaj że mówię o WC3).
Nie chodzi mi że rasy są takie, ale że te rasy są podobnie "ułożone", identyczne mechanizmy, wolny robotnik wyświetla się w takim kwadraciku... wiele jest podobieństw.
Tomek
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
W pewnym stopniu wszystkie gry wzorują się na sobie nawzajem. Mimo, że gra podobna do W3, to posiada sporo nowych rzeczy i pomysłów.
-jaskinia + powierzchnia
-właściwie oczniaki są bardzo podobne do corrupotorów z SC2 - zatem działa to w 2 strony
-auto-mining
-masa ciekawych jednostek i mnóstwo możliwości rozegrania partii.
-jaskinia + powierzchnia
-właściwie oczniaki są bardzo podobne do corrupotorów z SC2 - zatem działa to w 2 strony
-auto-mining
-masa ciekawych jednostek i mnóstwo możliwości rozegrania partii.
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
Nie zdaje mi się, że władca pierścieni wyszedł wcześniej od W1...
Książka została napisana zanim i ty i ja się urodziliśmy.... A więc ŹLE ci się "nie wydaje".
A tam wszystko było opisane.
Jaskina-powierzchnia - takie coś jest w innych RTS'ach też, na chwilę obecną przychodzi mi na myśl Polanie 2.
A tam wszystko było opisane.
Jaskina-powierzchnia - takie coś jest w innych RTS'ach też, na chwilę obecną przychodzi mi na myśl Polanie 2.
Tomek
Chodziło mi o film, albo zegranizowaną wersję książki...
Omg, co z tego że ci chodziło? Orki były we Władcy Pierścieni w doskonałej książce, opisani, a więc o czym jeszcze mowa?
Tomek
Mowa o tym, że krytykujesz wszystko i wszystkich posługując się opisami innych ludzi. Czy kiedykolwiek przeczytałeś władcę pieścieni, a może grałeś na battle.net'cie w W3?
I to i to. Sam krytykujesz mnie, chociażby w poprzednim poście. To, że nie masz racji nie oznacza niczego złego...
Jak "posługując się opisami innych ludzi"? Uzasadnij to? To chyba dobrze, że cię poprawiam i wyprowadzam z błędu? ...
Jak "posługując się opisami innych ludzi"? Uzasadnij to? To chyba dobrze, że cię poprawiam i wyprowadzam z błędu? ...
Tomek