Gołąbki ze smołą - Kupujesz gołąbki i wsadzasz na patelnie. Następnie smażysz, aż zrobią się czarne. Solisz i jesz. Ewentualnie można rzucić smołą, jeśli nie zasmoliły się od patelni. Mniam mniam. Polecam.
Gołąbki ze smołą sp zoo
Wasze Przepisy
- Administrator
- Site Admin
- Posty: 2400
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Re: Wasze Przepisy
Pychota
Polecam przepisy Kronosa! Mój bóg kulinarny...

Polecam przepisy Kronosa! Mój bóg kulinarny...
- EnZoOo
- Wielki Władca Smoków
- Posty: 964
- Ulubiona rasa: Baśniowa Istota :)
- Lokalizacja: Tarnobrzeg
- Kontakt:
Re: Wasze Przepisy
Łosoś:
Na początek smażysz na rozgrzanym tłuszczu w wysokiej temperaturze (niezbyt długo), na świeżym tłuszczu lub smalcu w zależności od przepisu kulinarnego (Wykasuj sobie z głowy robić go na starym tłuszczu ).
Patelnia musi być porządna bo inaczej twój łosoś kochaniutki będzie przylęgała do dna a tego nie chcemy.
Smażysz po kilka minut na jedną i drugą stronę aż się dobrze zarumieni, nie ma ile minut bo tego nawet ja nie wiem .
Takie danie które ja często robię, powiedz czy ci pasuję
Łosoś w ziołowej skorupce...
Będziesz potrzebował 4 filety ze świeżego łososia norweskiego ze skórą mniej więcej po 20dag, pęczek świeżych ziół, pietruszkę, szczypiorek i estragon.
Dodatkowo 2 łyżkeczki oliwy, 2 łyżki bułki tartej, żółtko, sól i mielony czarny pieprz.
Na marynatę:
1/2 szklanki oliwy, kilka gałązek tymianku cytrynowego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz
Przygotowujesz w sposób taki:
Tymianek musisz posiekać chyba że wolisz cały . Czosnek obierasz i przeciszkasz przez praskę lub cokolwiek. Łososia umyj i osusz, zamarynuj w oliwie z czosnkiem oraz tymiankiem cytrynowym, sypiesz solą i pieprzem troszkę... i odstawiasz do swej pięknej porcelanowej lodówki na 2 godz.
Zioła we wrzątku na 30 sec, po czym zanurzasz je w zimnej wodzie.
Miksujesz je na gładką masę, osącasz na sitku z nie wielką ilością wody i zaczynasz mieszać z bułką tartą i łyżeczką oliwy i doprawiasz smak solą i pieprzem.
Łyżkę oliwy rozprowadzasz po tacce aluminiowej, układasz na niej łososia skórą w dół, wierzch smarujesz żółtkiem roztrzepanym i wcześniej zmiksowanymi ziołami.
Łososia przykrywasz od góry drugą tacką aluminiową i pieczesz przez około 15 min lub mniej.
Miejmy nadzieję, ze ktoś tego spróbuje.
Na początek smażysz na rozgrzanym tłuszczu w wysokiej temperaturze (niezbyt długo), na świeżym tłuszczu lub smalcu w zależności od przepisu kulinarnego (Wykasuj sobie z głowy robić go na starym tłuszczu ).
Patelnia musi być porządna bo inaczej twój łosoś kochaniutki będzie przylęgała do dna a tego nie chcemy.
Smażysz po kilka minut na jedną i drugą stronę aż się dobrze zarumieni, nie ma ile minut bo tego nawet ja nie wiem .
Takie danie które ja często robię, powiedz czy ci pasuję
Łosoś w ziołowej skorupce...
Będziesz potrzebował 4 filety ze świeżego łososia norweskiego ze skórą mniej więcej po 20dag, pęczek świeżych ziół, pietruszkę, szczypiorek i estragon.
Dodatkowo 2 łyżkeczki oliwy, 2 łyżki bułki tartej, żółtko, sól i mielony czarny pieprz.
Na marynatę:
1/2 szklanki oliwy, kilka gałązek tymianku cytrynowego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz
Przygotowujesz w sposób taki:
Tymianek musisz posiekać chyba że wolisz cały . Czosnek obierasz i przeciszkasz przez praskę lub cokolwiek. Łososia umyj i osusz, zamarynuj w oliwie z czosnkiem oraz tymiankiem cytrynowym, sypiesz solą i pieprzem troszkę... i odstawiasz do swej pięknej porcelanowej lodówki na 2 godz.
Zioła we wrzątku na 30 sec, po czym zanurzasz je w zimnej wodzie.
Miksujesz je na gładką masę, osącasz na sitku z nie wielką ilością wody i zaczynasz mieszać z bułką tartą i łyżeczką oliwy i doprawiasz smak solą i pieprzem.
Łyżkę oliwy rozprowadzasz po tacce aluminiowej, układasz na niej łososia skórą w dół, wierzch smarujesz żółtkiem roztrzepanym i wcześniej zmiksowanymi ziołami.
Łososia przykrywasz od góry drugą tacką aluminiową i pieczesz przez około 15 min lub mniej.
Miejmy nadzieję, ze ktoś tego spróbuje.

Podoba Ci się mój post lub pomogłem? Daj reputke! (Kciuk w górę)
- Seba Fallus 3 Wielki
- Lunarion
- Posty: 292
- Kontakt:
Re: Wasze Przepisy
Proponuje jajecznice po studencku.
Otwieramy lodówkę. Rozglądamy się za czymś do jedzenia. Następnie drapiemy się po jajkach i zamykamy lodówkę. Większość studentów popija to jednym piwkiem może dwoma ewentualnie siedmioma. Smacznego
Otwieramy lodówkę. Rozglądamy się za czymś do jedzenia. Następnie drapiemy się po jajkach i zamykamy lodówkę. Większość studentów popija to jednym piwkiem może dwoma ewentualnie siedmioma. Smacznego

Kiedyś tu miałem fajne banerki za turnieje w Rome Total War... Tak jestem już stary
http://totalwar.org.pl

http://totalwar.org.pl
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości