WBC4?
- KKProgamer
- Lunarion
- Ulubiona rasa: WBC I : Ludzie WBC II - Ludzie WBC III - Nieumarli
- Kontakt:
Re: WBC4?
Tak to byłoby znakomite!
Profesja - Łucznik albo Mag Strzelec ( Strzela ognistymi kulami np. )
Demon latający xd?
to i tak byłoby dobre.
Lecz sądzę że i tak NAJWAŻNIEJSZYM małym podpunktem do produkcji WBC IV
to jest :
1. Powrót Stoczni!
Stocznia dawała Gigantyczne możliwości, i ją usuneli... ale zalowo xD
Profesja - Łucznik albo Mag Strzelec ( Strzela ognistymi kulami np. )
Demon latający xd?
to i tak byłoby dobre.
Lecz sądzę że i tak NAJWAŻNIEJSZYM małym podpunktem do produkcji WBC IV
to jest :
1. Powrót Stoczni!
Stocznia dawała Gigantyczne możliwości, i ją usuneli... ale zalowo xD
Ranking Ras wg. Mnie
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony
5. Nieumarli ex aequo Barbarzyńcy

I love this character :*
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony

Taa i gdyby jeszcze bardziej dopracowali edytor ( chodzi mi głównie o łączenie krajobrazów) ale i także jeszcze rozpadliny, i dużo innych rzeczy jakich znajduje się choćby w Warlords Battlecry I i II.
- KKProgamer
- Lunarion
- Kontakt:
Nom przydało by się, lecz to tylko oczekiwania.
Możliwe że w ogle nie wyjdzie on, albo będzie taka tandeta bo zrobią nowy silnik graficzny 3 D ( ktory będzie żalowy ) i będzie lipa.
podobało mi się jak statkami transportowymi się atakowało z wybrzeża
i tu nagle wyłazą z niego spora armia i yeah wygrałeś xD
Możliwe że w ogle nie wyjdzie on, albo będzie taka tandeta bo zrobią nowy silnik graficzny 3 D ( ktory będzie żalowy ) i będzie lipa.
podobało mi się jak statkami transportowymi się atakowało z wybrzeża

Ranking Ras wg. Mnie
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony

1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony

- KKProgamer
- Lunarion
- Kontakt:
2 POMYSŁY
Sądze że fajnie by było gdyby dodać "schody" albo coś takiego by można wchodzić na mury w WBC IV. np. mamy wys.elfy, wsadzamy na mur 2 balisty ( katapulty zeby niszczyć ) katapulty i Księzycowych Strażników. - TO by była jatka xD
Gdyby była stocznia , to jak wsadzamy np. łuczników to transportowca to zeby oni mogli strzelać z transportowca. Wyobrażacie sobie takiego Transportera z 8 liszami w środku, że kiedy podpływa to rozwala all a gdy ma się mało hp, to wtedy wysadza się liszów i wtedy jeszcze coś porobią xD
i może żeby upgradeować mury - tzn. tak jak w Bitwie o Śródziemie II. np. z muru robimy jakisz Trebusz, wieże ( za opłatą ) lub jakieś systemy obronne.
WTEDY WBC IV BYŁBY Z......
Sądze że fajnie by było gdyby dodać "schody" albo coś takiego by można wchodzić na mury w WBC IV. np. mamy wys.elfy, wsadzamy na mur 2 balisty ( katapulty zeby niszczyć ) katapulty i Księzycowych Strażników. - TO by była jatka xD
Gdyby była stocznia , to jak wsadzamy np. łuczników to transportowca to zeby oni mogli strzelać z transportowca. Wyobrażacie sobie takiego Transportera z 8 liszami w środku, że kiedy podpływa to rozwala all a gdy ma się mało hp, to wtedy wysadza się liszów i wtedy jeszcze coś porobią xD
i może żeby upgradeować mury - tzn. tak jak w Bitwie o Śródziemie II. np. z muru robimy jakisz Trebusz, wieże ( za opłatą ) lub jakieś systemy obronne.
WTEDY WBC IV BYŁBY Z......
Ranking Ras wg. Mnie
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony

1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony

to jedzenie to będzie dodatkowy surowiec
pewnie będzie tak że jak ktoś nie ma jedzenia to mu będą jednostki dedały
tak jak w kozakach
ale mi sie wydaje że najblisze ukończenie wbc4 będzie przynajmniej pod koniec 2012 roku
ale chyba napisałem nie na temat
pewnie będzie tak że jak ktoś nie ma jedzenia to mu będą jednostki dedały
tak jak w kozakach
ale mi sie wydaje że najblisze ukończenie wbc4 będzie przynajmniej pod koniec 2012 roku
ale chyba napisałem nie na temat
Jestem mały i słaby...
...narazie
...narazie
zgadzam się z Miko . po co komuś taki olbrzymi budynek ?!
mam nadziej że inne budynki będą mniejsze .

- KKProgamer
- Lunarion
- Kontakt:
W moim 2 pomyśle tak rzekłem gdyż Statki Transportowe były bezbronne przeciwko lotnictwu a miały ZALEDWIE 10 szybkości. TO RANI... XD
Szczególnie gdyby się to zdążyło na początku gry gdzie heros leci sobie na pobliską wysepkę by przejąc surowce a tu jakieś lotnictwo z 3 tiera
Po zabawie. Albo Harpia z Legowiska.
Szczególnie gdyby się to zdążyło na początku gry gdzie heros leci sobie na pobliską wysepkę by przejąc surowce a tu jakieś lotnictwo z 3 tiera

Ranking Ras wg. Mnie
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony

1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony

Skontaktowałem się ostatnio z twórcami zamieszczonych w tym temacie screenów. Są to zagraniczni fani WBC, którzy pracują nad stworzeniem czegoś w rodzaju WBC4. Stworzyli oni "The Protectors", które jest połączeniem wszytskich 3 części WBC, ale nie tylko. Są nowe budynki, tereny, jednostki, rasy, zadania, itemy... Twórcom brakuje jednak dobrego grafika w zespole, który dopracowałby wygląd nowych budynków jednostek itp. Starając się wprowadzić balans rasowy, niektóre jednostki zostały wyeliminowane, niektóre zastąpione innymi a niektórym zmieniono statystyki. Póki co w wersji testowej, którą otrzymałem wszystko jest zupełnie inaczej oprócz nielicznych zmian w grafice. Grając demonami koszmary można posiadać dopiero od 3 levela twierdzy natomiast Demony od 5. Przywoływacze są już na 4 Levelu a osłabione salamandry na 1. Grając Baśniowymi istotami nie ujrzymy karzełków ani smoczków a Nieumarli otrzymali dodatkową jednostkę przeciw lataczom - czaszkę strażnka dostępną w cmentarzu . To tylko nieliczne zmiany. Jak mówiłem zmieniiło się prawie wszystko. Obecnie w przygotowaniu jest nowa kampania. Trwają pracę nad usuwaniem bugów i grafiką. Czy myślicie , że Polscy fani także mogą przyłożyć się w jakiś sposób do stworzenia czegoś w rodzaju WBC4? Możemy wesprzeć pracę tamtych programistów własnymi pomysłami lub umiejętnościami ! Co wy na to ?

- Kronos
- Władca Trupów
- Ulubiona rasa: zgodna z zasadami trybu murarza
- Kontakt:
Widziałem to na kompie Appa, i powiem że bardzo mi się spodobało. Jedyny minus jest taki, że niestety dość sporo bugów. Wszystko jest pro, statki, runy smierci, zycia, ognia ( Runa ognia i śmierci jest na screenie numer 3, te takie kurhany z wbc2 pokolorowane na czarno i czerwono. ) Każdy rodzaj kopalni z każdej części, Tron mrozu z w3 ( xd ) ( patrz rysunek 3, po lewej, taka lodowa wieża ) Fontanny, smoki, fajne menu. ( Tamte obrazki z gry na 1. screenie poruszają się. ) Dodano parę fajnych dodatków w menu tworzenia herosa. ( Atrybut bazowy, każdemu herosowi losuje się imię, i możemy takie zostawić, jeśli nie mamy pomysłu. ) Czaszki strażnika osłabione, produkują się w cmentarzu. Feniks w zamku 1 pzm. Wys. Elfów wygląda zacnie. Salamandra jest znacznie osłabiona, ale kosztuje 25 żelaza i złota. Koszt sprigganów i robotników także się zmniejszył. Można teraz łączyć różne tereny, których nie można było łączyć ( ew przez kaniony, a to boli ). Np można teraz połączyć Pustynię z wodą, Pustynię z Ziemią ( Normalnie, bez używania Kanionów ) oraz wiele innych. Mam nadzieję, że szybko skończą pracę.
PS. Mam podejrzenia, że screeny Admina na 1 stronie są właśnie screenami z tego moda, a raczej "wbc4"?
.
PS. Mam podejrzenia, że screeny Admina na 1 stronie są właśnie screenami z tego moda, a raczej "wbc4"?