autor: Pielagoroth » ndz, 19 cze 2011, 11:42
Też się wypowiem, bo dawno głosu tu nie zabierałem, a trochę się pozmieniało od tego czasu.
W większej grupie zdecydowanie najlepszym generałem jest Księżycowy Strażnik i to nie podlega żadnym wątpliowściom. Z ulepszeniem strzał i swoim czarem są w ogóle najlepszą jednostką w grze tworzoną masowo. Pomijając ich wyróżniłbym także Łupieżców. Tak jak kolega wyżej wspomniał są tani, mają masę ulepszeń no i ten berserker, dzięki któremu można się nimi dostać szybko w każde miejsce mapy i atakować z zaskoczenia. Bez problemu radzą sobie zarówno z jednostkami jak i o dziwo z budynkami. Ponadto ostatnio duże wrażenie robią na mnie Brązowe Golemy. Ze wszystkimi lepszeniami zbroi stają się niemal nietykalni dla jednostek fizycznych i w dużej grupie miotą wszelkie zabudowania. Tyle, że są oni nieco drożsi od takiego Łupieżcy i mało mobilni, więc zaskoczyć wroga nimi ciężko. Ciekawymi generałami są też Nagi i Olbrzymy. Te pierwsze odgrywają znaczącą rolę w swojej rasie, między innymi dzięki bardzo cennym obrażeniom od magii. Bez wątpienia silnymi generałami są też takie jednostki jak Królowie Minotaurów, Wampiry czy Władcy Krasnoludów, ale robienie ich w większych ilościach nie wchodzi w grę z powodu wysokich cen i tworzeniu w twierdzy 5 poziomu, którą zwykle ma się tylko jedną.
Czyżby? A jednak. ®