Hokej na lodzie
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Ulubiona rasa: Nieumarli
- Kontakt:
Re: Hokej na lodzie
Ile znasz osób umiejących jeździć na łyżwach ? Od tego zacznijmy. A jak już umiesz jeździć to naucz się operować kijem. Dalej kontrola nad krążkiem. Jak ci się chociaż tyle uda to można cię nazwać hokeistą ale raczej kiepskim. A w piłkę może grać każdy z ulicy.
Czyżby? A jednak. ®
- aleksanderek48
- Champion
- Ulubiona rasa: mi.: elfy
- Kontakt:
łyżwy to jak rolki... w kazdy wiekszym miescie sa uliczki, skateparki i takie tam gdzie na rolkach sie nauczysz jezdzic... a lyzwy sa bardzo podobne do rolek i tez proste, gozej z hamowaniem... a kto z nas niegra w hokeya w szkole, w hali? mysle ze kazdy na w-f, moze nie tak czesto jak w noge ale mysle ze to dlatego ze pilka jest bardziej lubiana
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Kontakt:
Dążę to tego, że piłka nożna jest najpopularniejsza w Polsce, bo jest najłatwiejsza do uprawiania. Wystarczy mieć piłkę i już można grać byle gdzie. Z hokejem jest inaczej. Tu trzeba więcej sprzętu + lodowisko. Jest to o wiele droższe przez co o wiele rzadziej uprawiane i w konsekwencji hokej jest o wiele mniej popularny od piłki. Do tego jest na tyle trudną dyscypliną, że reprezentacja Polski raczej w najbliższym czasie nie zrobi tak dużego postępu, by spopularyzować tę dyscyplinę.
I to są największe powody popularności piłki przy słabym zainteresowaniu hokejem. I na pewno piękno czy poprostu fajność dyscypliny nie gra tu znaczącej roli.
I to są największe powody popularności piłki przy słabym zainteresowaniu hokejem. I na pewno piękno czy poprostu fajność dyscypliny nie gra tu znaczącej roli.
Czyżby? A jednak. ®
- aleksanderek48
- Champion
- Kontakt:
a powiedz czy ty kiedys grales w hokeya na lodzie z ochraniaczami itd. na lodowisku?
- aleksanderek48
- Champion
- Kontakt:
no to jak to mozesz lubic? patrz ile osob tylko oglada pilke a ile hokey... a taki pan z brzuszkiem juz w noge niegra a by chcial tak jak ty, wiec jak by to bylo fajne to moze lepiej wygladalo bo moze by to mialo troche fanow a takich jak ty to nieznajdziesz duzo, patrz na rugby, ochraniacze bardzo podobne a jakos fajni sa, nawet kluby mzoesz znalesc we wrocku a jakos raczej na kanalach czesciej jest hokey niz rugby, wiec tu nie o strzęt chodzi
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Kontakt:
Ciężko wychwycić sens twojej wypowiedzi. Nie chce mi się teraz tego dogłębnie analizować ale mogę ci powiedzieć, że wiele osób interesuje się piłką, bo sam ją może łatwo, amatorsko uprawiać. W Polsce i ogólnie na świecie głównym napędem popularności dyscypliny jest 1) łatwość uprawiania 2) sukcesy. I tak w Polsce sportem nr 1 jest piłka nożna. Dalej koszykówka czy F1 ale to akurat z tego 2 powodu.
Czyżby? A jednak. ®
- aleksanderek48
- Champion
- Kontakt:
patrz
pisalem zeby Ci udowodnic ze ten twoj 1 punkt jest bezsensu, porównywalem do rugby ze rugby wymaga wiecej umejetnosci, sprzęt podobny a wiecej na kanalach sportowych jest hokeya od rugby chociaz i w tym i w tym polska dobra niejest, patrz na kosza, wystarczą buty, piłka a koszy jest wiecej niz bramek do pilki... a patrz ze owiele mniej jest klubow kosza niz nogi
pisalem zeby Ci udowodnic ze ten twoj 1 punkt jest bezsensu, porównywalem do rugby ze rugby wymaga wiecej umejetnosci, sprzęt podobny a wiecej na kanalach sportowych jest hokeya od rugby chociaz i w tym i w tym polska dobra niejest, patrz na kosza, wystarczą buty, piłka a koszy jest wiecej niz bramek do pilki... a patrz ze owiele mniej jest klubow kosza niz nogi
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Kontakt:
Mój punkt 1 jest jak najbardziej sensowny. Nie porównuj rugby do hokeja, bo zarówno to i to jest mało popularne z właśnie tego powodu. A koszykówka jest chyba dyscypliną nr 2 (do 5 miejsca na pewno) w Polsce właśnie dlatego, że jest łatwość jej uprawniania.
Czyżby? A jednak. ®
- aleksanderek48
- Champion
- Kontakt:
boisko do rugby - mozesz do pilki do nogi, sprzęt mało dostępny, a jednak hokey jest bardziej popularny, wiec niemow o sprzęcie! osobiscie wole rugby ale tylko raz w niego gralem i to z badziewnym sprzętem ( ale i tak mi sie podobalo )
niemow ze to zalezy od sprzętu bo rugby ma sprzęt ktory tez trudno kupic byle gdzie ( no we wroclawiu to se pójde do astry i do sklepu sportowego, ale mysle ze tam bedzie tylko piłka, o ochraniacze trzeba by sie ich zapytac albo zamowic
niemow ze to zalezy od sprzętu bo rugby ma sprzęt ktory tez trudno kupic byle gdzie ( no we wroclawiu to se pójde do astry i do sklepu sportowego, ale mysle ze tam bedzie tylko piłka, o ochraniacze trzeba by sie ich zapytac albo zamowic