Władcy Zarazy vs Wysokie Elfy
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Władcy Zarazy vs Wysokie Elfy
Władcy Zarazy vs Wysokie Elfy - jak myślicie, kto wygra?
Wg mnie szanse są dość wyrównane szanse. Na początku lekką przewagę może mieć zaraza, masa tanich jednostek, które ułatwiają opanowanie mapy, ale za to wysokie elfy posiadają swoją piechotę, ich cecha to duża walka, dzięki temu mogą spokojnie się bronić i walczyć, na lv3 dochodzi katedra, z której możemy uderzać wrogie jednostki.
W późniejszej części dochodzą moony, a ze strony zarazy kontra w postaci smokoliszy, warto oszczędzić te surowce, bo 1 czy 2 smokolisze pokonują cały oddział moonguardów. Mamy też kilka dodatków u obu ras, chociażby wykorzystanie zarażania u generałów, dzięki temu mały oddział ghuli jest w stanie poradzić sobie.
Według mnie dość wyrównane spotkanie.
Wg mnie szanse są dość wyrównane szanse. Na początku lekką przewagę może mieć zaraza, masa tanich jednostek, które ułatwiają opanowanie mapy, ale za to wysokie elfy posiadają swoją piechotę, ich cecha to duża walka, dzięki temu mogą spokojnie się bronić i walczyć, na lv3 dochodzi katedra, z której możemy uderzać wrogie jednostki.
W późniejszej części dochodzą moony, a ze strony zarazy kontra w postaci smokoliszy, warto oszczędzić te surowce, bo 1 czy 2 smokolisze pokonują cały oddział moonguardów. Mamy też kilka dodatków u obu ras, chociażby wykorzystanie zarażania u generałów, dzięki temu mały oddział ghuli jest w stanie poradzić sobie.
Według mnie dość wyrównane spotkanie.
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
Re: Władcy Zarazy vs Wysokie Elfy
zgadzam się to wyrównana walka dużo zależy od umiejętności.
Tak wyrównane ale potem smocza kawaleria elfów rozjedzie zarazę.
"Piekło jest na ziemi, jest w każdym człowieku i każdy z nas może stanąć przed jakimś wewnętrznym sądem ostatecznym. I zmartwychwstać z niego innym, nowym człowiekiem"
- EnZoOo
- Wielki Władca Smoków
- Ulubiona rasa: Baśniowa Istota :)
- Kontakt:
Można użyć katapult na smoczych jeźdźców, a przed katapultami dać ghule. Potem można dać hydrę, i kriohydrę na jeźdźców.

Podoba Ci się mój post lub pomogłem? Daj reputke! (Kciuk w górę)
czyli np. na jednego smoczego rycka przypadnie 5 ghuli i co wtedy? 

są jeszcze szlamy a zresztą może zaraza zdąży zrushować.

Robię mapy
Zapraszam na LoLa EUNE -ZjemCiPłatki