Czy ktoś grał w Baldur's Gate?
Gra jest na podstawie silnika D&D, dobrze rozwinięta fabuła, misje poboczne, klasy, rasy, możliwość zrobienia własnego bohatera (Nawet 6 w multiplayer!),
drużyna składająca się z 6 osób, sam możesz pokierować fabułą, wybierasz kogo chcesz wziąć, a kogo nie, jakie questy wykonasz, a jakie nie?
Naprawdę zachęcam do grania w tą przemiłą grę RPG.
Baldur's Gate
Re: Baldur's Gate
Ja rozumiem że lubisz pisać?
Baldur i gry z seri pokrewnych są moją czołówką gier na które zawsze znajde czas.Jestem wielkim fanem gier rpg i to tych na komputerze jak i tych z gatunku "pen and paper" wracając do baldura polecam wam zagrać w tą gre pozycja obowiązkowa dla fanów rpg i nie tylko.
Baldur i gry z seri pokrewnych są moją czołówką gier na które zawsze znajde czas.Jestem wielkim fanem gier rpg i to tych na komputerze jak i tych z gatunku "pen and paper" wracając do baldura polecam wam zagrać w tą gre pozycja obowiązkowa dla fanów rpg i nie tylko.
I ja się chętnie podłączę do tego ogólnego entuzjazmu związanego z Baldurami, bo gra naprawdę jest kapitalna i ma sporo do zaoferowania.
Najbardziej w tej grze powalał chyba sposób wykreowania towarzyszy, którzy mają własną przeszłość, zdanie, cele - co lepsze prowadzą ze sobą ożywiony dialog ; do tego dorzućmy kapitalną fabułę i świetny klimat.
Xzar i Montaron rulez
Najbardziej w tej grze powalał chyba sposób wykreowania towarzyszy, którzy mają własną przeszłość, zdanie, cele - co lepsze prowadzą ze sobą ożywiony dialog ; do tego dorzućmy kapitalną fabułę i świetny klimat.
Xzar i Montaron rulez

Ja mam Baldur's Gate 1+2 i dodatki, polecam też Neverwinter Nights 1 i 2 ze wszystkimi dodatkami
. W NWN znajdziemy MNÓSTWO klas i ras (szczególnie w "dwójce" z dodatkami), rozbudowaną kampanię, edytor map na którym można zrobić dosłownie wszystko i multiplayer, na którym można zagrać kampanię czy na mapach stworzonych przez innych ludzi (tych jest dziesiątki tysięcy). 

Tomek