Pytanie Arcymag
Pytanie Arcymag
Witam zaczalem grac w wbc3 od dzisiaj zawsze gralem w wbc 2 zrobiłem arcymaga wysokiego elfa niestety nie mam wszystkich czarow mam leczenie przywolywanie a np. nie mam magi lodu chaosu itd jak bylo w wbc 2 i oto moje troche glupie pytanie czy to sie jakos odblokowoje z poziomem czy laczy sie jakos klasy np arcymag i wladca zywilow
Re: Pytanie Arcymag
Niestety w trójce arcy-mag nie ma wszystkich zaklęć dostępnych. Zaledwie kilka sfer magii z wszystkich.
- KKProgamer
- Lunarion
- Ulubiona rasa: WBC I : Ludzie WBC II - Ludzie WBC III - Nieumarli
- Kontakt:
No właśnie i to jest minus bo jak ja mialem w WBC I , to bralem zawsze ArchMaga i mialem Wszystkie czary 1 poziomu , chociaż trudno zdobywło się nastepne z tych sfer to i tak Archmag był Koksem , Koleś mysli że po rzuceniu np. Szkieleta , ma on tylko sferę Nekromancji a tu boom i nagle przywołujesz sobie Demona albo Jednorożca
Wielkie zaskoczenie i zwiekszona trudnosc gry i o to chodzilo.
Wielkie zaskoczenie i zwiekszona trudnosc gry i o to chodzilo.
Ranking Ras wg. Mnie
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony
5. Nieumarli ex aequo Barbarzyńcy

I love this character :*
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony
5. Nieumarli ex aequo Barbarzyńcy

I love this character :*
yyyy.... w I jest napis u góry (ekran podpowiedzi) wyskakuje ci info o każdej jednostce... a na archimagów trzeba uważać... A moim zdaniem w trójce lepiej zorganizowali arcymaga, dlaczego? Otóż w II, czy I mieliśmy wszystkie czary, ale ładowaliśmy do nich wszystko z osobna np. szanse na rzucenie czaru ze sfery nekromacji, potem przyzwania itd. Tu mamy umiejętność "rytuał" co poprawia to wszystkie sfery. Ale za to mamy ograniczoną ilość sfer magi. Tak czy siak wyszłoby, że musimy wybrać tylko niektóre z nich.
tylko że umiejętność rytuał ma niemalże każdy czarodziej czy w jakimś stopniu bardziej magiczna specjalność.
ogólnie arcymag w III jest waflem, zatracił swoją wyjątkowość wystarczy wziąć władce żywiołów mrocznego lub leśnego elfa lub istotę lasu i też mam mnóstwo czarów. czy chociażby licz. arcymag już nie jest wyjątkowy.
ogólnie arcymag w III jest waflem, zatracił swoją wyjątkowość wystarczy wziąć władce żywiołów mrocznego lub leśnego elfa lub istotę lasu i też mam mnóstwo czarów. czy chociażby licz. arcymag już nie jest wyjątkowy.