Stary komp+gra przez siec...
Stary komp+gra przez siec...
Witam, mam pewnie problem, otoz moj normalny komputer trafil do naprawy, i mam teraz starego trupa, przez ktorego nie za bardzo idzie gra przez siec...
Nie znam dokladnie jaki procek itd, ale az tak tragiczny to wlasnie nie jest, co prawda 512mb... ale na wbc3 wymagania mam dobre.
I moje pytanie, czy znacie jakies sposoby na polepszenie gry w sieci?bez lagow itd...
P.S
Czyszcze go CCleaner(mowie tylko zeby nie padaly takie propozycje)
Z gory dziekuje i pozdrawiam
SwirekPL
Nie znam dokladnie jaki procek itd, ale az tak tragiczny to wlasnie nie jest, co prawda 512mb... ale na wbc3 wymagania mam dobre.
I moje pytanie, czy znacie jakies sposoby na polepszenie gry w sieci?bez lagow itd...
P.S
Czyszcze go CCleaner(mowie tylko zeby nie padaly takie propozycje)
Z gory dziekuje i pozdrawiam
SwirekPL
"Najlepszą obroną jest atak"
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Ulubiona rasa: Chyba każda po trochu... z naciskiem na wytrzymałe
- Kontakt:
Re: Stary komp+gra przez siec...
Nie wiem może wyłączenie jakichś efektów świetlnych, krwi, musiałbyś tam coś na pewno powyłączać, tylko wtedy gra straci urok niestety 

CHWAŁA POTĘŻNEMU IMPERIUM KRASNOLUDÓW!!!
Sprobije, zaboli ale sproboje, tylko ze to nie tylko to... nawet jak wybieram sobie jednostki(jeszcze przed gra-.-) to mi sie przywiesza;/ nie wiecie czy moze jakis kodekow brak? jak tak to jakich? bo ja juz nie mam pojecia a kodeki instalowalem...
- EnZoOo
- Wielki Władca Smoków
- Ulubiona rasa: Baśniowa Istota :)
- Kontakt:
Są, specjalne programy do zwalczania lagów, proponuję Ci reinstalacje, i poszukanie któregoś z tych programów, możliwe jest że brakuję Ci właśnie jakiegoś kodeku, lub błędy na komputerze, albo spróbuj zrobić format.

Podoba Ci się mój post lub pomogłem? Daj reputke! (Kciuk w górę)
komputer wlasnie jest po formacie, gra ledwo instalowana, to jest juz 10-letni trup. a przez jakies 2miechy nie bd mial swojego kompa normalnego, a przez ten czas pogralbym przez siec 

Wyłączyć cokolwiek używa neta, jest jeszcze taka opcja ale ryzykowna zamknij proces explorer.exe na czas egzystencji gry w wypadku morrowinda zawsze działa. Poza tym opróżnij ciasteczka i inne buble. Możliwe że masz sieć lokalną i przy niskiej szybkości wychodzi chałka. Podaj możliwe parametry szybkości neta i innych okoliczności to będzie można coś zaradzić innego.
Wielki Pan Ogromnej Hordy Miko Władca północnego Kor syn Protazego i Anemegii Główny Szaman zarządca piwnicy- Wielki Pan Hordy! Nadchodzą ponure dni pożogi i zatracenia...
Tak zrobie, potem z kims przetestuje. A te programy o ktoreych mowil Enzooo to znacie jakies?
Tu podaje parametry mojego neta:
Nazwa urzadzenia: USB ADSL WAN Adapter
Typ urzadzenia: isdn
Typ serwera: PPP
Transporty: TCP/IP
Uwierzytelnianie: PAP
Kompresja: (brak)
Ramki łaczy wielokrot...: Wylaczone
Adres Ip serwera i klienta nie musze chyba podawac
Tu podaje parametry mojego neta:
Nazwa urzadzenia: USB ADSL WAN Adapter
Typ urzadzenia: isdn
Typ serwera: PPP
Transporty: TCP/IP
Uwierzytelnianie: PAP
Kompresja: (brak)
Ramki łaczy wielokrot...: Wylaczone
Adres Ip serwera i klienta nie musze chyba podawac

Juz git, tyle ze mi juz hamachi nie dziala, reinstaluje i dupa. Zadziualalo tylko raz;/
- EnZoOo
- Wielki Władca Smoków
- Ulubiona rasa: Baśniowa Istota :)
- Kontakt:
Jeżeli działa Ci już wszystko poprawnie to zamykam.

Podoba Ci się mój post lub pomogłem? Daj reputke! (Kciuk w górę)