Comodo Unite - Problem z instalacją!
- hector
- Łowca
- Ulubiona rasa: Nieumarli! I zaczyna się gra:)
- Kontakt:
Comodo Unite - Problem z instalacją!
Witam!
A więc tak zapoznałem się z zasadami i zacząłem instalować Comodo Unite. Zaznaczam warunki licensji, wybieram miejsce instalacji a na końcu wyskakuje komunikat:
,,Comodo Unite Setup Wizard ended prematurely because of an error. Your system has not been modified. To install this program at a later, run Setup Wizard again."
Screen: http://zapodaj.net/6c1a37bfe80d.jpg.html
Wie ktoś jak to rozwiązać?
A więc tak zapoznałem się z zasadami i zacząłem instalować Comodo Unite. Zaznaczam warunki licensji, wybieram miejsce instalacji a na końcu wyskakuje komunikat:
,,Comodo Unite Setup Wizard ended prematurely because of an error. Your system has not been modified. To install this program at a later, run Setup Wizard again."
Screen: http://zapodaj.net/6c1a37bfe80d.jpg.html
Wie ktoś jak to rozwiązać?

- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Re: Comodo Unite - Problem z instalacją!
1. Jak masz system Windows? Ile bitów? Service Pack?
2. Jaką wersje Comodo Unite ściągnąłeś?
3. Czy na komputerze jest zainstalowany program hamachi lub podobny do niego, który tworzy sieci, da się grać multi, programy do ściągania, udostępniania danych, coś z VPN?
4. Jak z zaporą? Spróbuj może wyłączyć na czas instalacji.
5. Jakiego programu używasz antywirusowego lub antyspamowego? Może on blokuje to połączenie.
6. Przeskanuj komputer w celu znalezienia wirusów, niechcianych plików (zalecany program: hijack)
Czekam na twoją odpowiedź. Jak masz problem z jakimś podpunktem lub czegoś nie rozumiesz, pisz również.
2. Jaką wersje Comodo Unite ściągnąłeś?
3. Czy na komputerze jest zainstalowany program hamachi lub podobny do niego, który tworzy sieci, da się grać multi, programy do ściągania, udostępniania danych, coś z VPN?
4. Jak z zaporą? Spróbuj może wyłączyć na czas instalacji.
5. Jakiego programu używasz antywirusowego lub antyspamowego? Może on blokuje to połączenie.
6. Przeskanuj komputer w celu znalezienia wirusów, niechcianych plików (zalecany program: hijack)
Czekam na twoją odpowiedź. Jak masz problem z jakimś podpunktem lub czegoś nie rozumiesz, pisz również.
- hector
- Łowca
- Kontakt:
1.Mam system Windows XP Professional, 32 bity, Service Pack 2
2.Ściągnąłem z Programosy.pl - Comodo Unite 3.0.2.0
3. Miałem Hamachi i GameRanger ale oba usunąłem.
4.Wyłączyłem i nadal ten sam problem.
5.Na komputerze mam zainstalowane programy: Advanced System Care 5 i Super Anti Spyware. Gdy instaluje program żadnego nie mam włączonego.
6. Przeskanowałem, usunąłem pliki rejestru, wirusy. Hijack'iem też zeskanowałem. Logi: http://wklej.eu/index.php?id=6fce04911b
Znowu spróbowałem zainstalować Comodo ale nadal to samo.
2.Ściągnąłem z Programosy.pl - Comodo Unite 3.0.2.0
3. Miałem Hamachi i GameRanger ale oba usunąłem.
4.Wyłączyłem i nadal ten sam problem.
5.Na komputerze mam zainstalowane programy: Advanced System Care 5 i Super Anti Spyware. Gdy instaluje program żadnego nie mam włączonego.
6. Przeskanowałem, usunąłem pliki rejestru, wirusy. Hijack'iem też zeskanowałem. Logi: http://wklej.eu/index.php?id=6fce04911b
Znowu spróbowałem zainstalować Comodo ale nadal to samo.

- Administrator
- Site Admin
- Kontakt:
1. Czy używasz lub miałeś na kompie zainstalowanego Daemona Toolsa lub Alkohol lub podobne programy? Niech ktoś też mi powie, czy Comodo Unite działa, jeśli mamy takie programy na komputerze? I czy na słabszych komputerach działa takie połączenie?
2. Oto minimalne wymagania:
1 Ghz Intel Pentium III or equivalent processor
128 MB RAM
35 MB Hard Disk Space
Spełniasz je?
3. Podaj przy okazji jakiego masz kompa?
4. Miałeś wcześniej jakieś produkty z serii Comodo?
5. Zainstaluj sobie CCleanera, wyczyść nim rejestr i usuń z programów Hamachi lub Logmeinhamachi.
6. Czy w panelu sterowania w dodaj/usuń programy masz program hamachi lub LogMeInHamachi?
7. Pytanie do wszystkich: Czy komuś działa Comodo na XP na SP2 lub SP3?
8. Tutaj jest program do usuwania rejestrów i innych pozostałości, stworzony specjalnie dla Comodo
http://sites.google.com/site/comodoremovaltool/
9. Czy wcześniej miałeś starszą wersje Comodo Unite lub Comodo Easy VPN, może zainstalowałeś nieaktualna wersje w przeszłości?
10. Po tych wszystkich czynnościach spróbuj zainstalować starszą wersję tego programu:
http://www.programosy.pl/program,comodo-easyvpn.html
Staraj się przy tych wszystkich czynnościach resetować komputer, aby mógł się "przystosować".
2. Oto minimalne wymagania:
128 MB RAM
35 MB Hard Disk Space
Spełniasz je?
3. Podaj przy okazji jakiego masz kompa?
4. Miałeś wcześniej jakieś produkty z serii Comodo?
5. Zainstaluj sobie CCleanera, wyczyść nim rejestr i usuń z programów Hamachi lub Logmeinhamachi.
6. Czy w panelu sterowania w dodaj/usuń programy masz program hamachi lub LogMeInHamachi?
7. Pytanie do wszystkich: Czy komuś działa Comodo na XP na SP2 lub SP3?
8. Tutaj jest program do usuwania rejestrów i innych pozostałości, stworzony specjalnie dla Comodo
http://sites.google.com/site/comodoremovaltool/
9. Czy wcześniej miałeś starszą wersje Comodo Unite lub Comodo Easy VPN, może zainstalowałeś nieaktualna wersje w przeszłości?
10. Po tych wszystkich czynnościach spróbuj zainstalować starszą wersję tego programu:
Staraj się przy tych wszystkich czynnościach resetować komputer, aby mógł się "przystosować".
Mi działa.
Nie wyskakiwały ci okienka z tym, że Comodo nie przeszło testów zgodności z Win XP oraz że zostanie zainstalowane nowe oprogramowanie? Może tam ponaciskałeś "przerwij instalacje" i dlatego.
Nie wyskakiwały ci okienka z tym, że Comodo nie przeszło testów zgodności z Win XP oraz że zostanie zainstalowane nowe oprogramowanie? Może tam ponaciskałeś "przerwij instalacje" i dlatego.
Tomek
- KKProgamer
- Lunarion
- Ulubiona rasa: WBC I : Ludzie WBC II - Ludzie WBC III - Nieumarli
- Kontakt:
Parę zwątpień mam :
Tu wisi gdzie indziej przyczyna, nie patrzcie na system jego, prędzej programy które mogą się gryźć.
"Instalator Wizard Comodo Unite została permanentnie wyłączony ponieważ znaleziony został ERROR. Twój system nie jest zmodyfikowany. Zainstaluj ten program później, właczając Instalator Wizard ponownie."
Admin... łat ar ju faking duing? Sam XP zżera 600 mhz ramu i 128 mb ramu wiec jak mówi że ma xp to wiadomo że ma o.O2. Oto minimalne wymagania:
128 MB RAM
35 MB Hard Disk Space
Spełniasz je?
Deamon czy Alkohol nic nie mogą zrobić w tej sprawie ani nie mają prawa nawet wadzić. Deamon i Alkohol to są wirtualne wkłady na płytę i jest istną niemożliwością żeby to się gryzło z Comodo. Ja mam Deamona i mi działa. I na moim starym kompie i na nowym wszystko było O.K1. Czy używasz lub miałeś na kompie zainstalowanego Daemona Toolsa lub Alkohol lub podobne programy? Niech ktoś też mi powie, czy Comodo Unite działa, jeśli mamy takie programy na komputerze? I czy na słabszych komputerach działa takie połączenie?
Tu wisi gdzie indziej przyczyna, nie patrzcie na system jego, prędzej programy które mogą się gryźć.
Z czego ja wznioskuję <tłumaczę> że :,,Comodo Unite Setup Wizard ended prematurely because of an error. Your system has not been modified. To install this program at a later, run Setup Wizard again."
"Instalator Wizard Comodo Unite została permanentnie wyłączony ponieważ znaleziony został ERROR. Twój system nie jest zmodyfikowany. Zainstaluj ten program później, właczając Instalator Wizard ponownie."
Mam XP i SP2 działa mi, bez problemu, mam również Deamona, AVASTA <moim zdaniem najlepszy antywirus> , XFire, Hamachi, GG, Mumble, Comodo i nie wiadomo jeszcze jaki szit i działa.7. Pytanie do wszystkich: Czy komuś działa Comodo na XP na SP2 lub SP3?
Ranking Ras wg. Mnie
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony
5. Nieumarli ex aequo Barbarzyńcy

I love this character :*
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony
5. Nieumarli ex aequo Barbarzyńcy

I love this character :*
- hector
- Łowca
- Kontakt:
Mam Daemona, ale go nie używam. Wymagania raczej spełniam choć mam dość stary komputer. Procek: 1,3 ghz, 128 mb ram, miejsca na dysku jest wystarczająco dużo. Innych produktów Comodo nie miałem nigdy. Hamachi w pełni usunięte. Żadnych programów Comodo nigdy wcześniej nie miałem. Jeszcze użyję Ccleanera i zainstaluję starszą wersję. Zobaczymy jak to będzie.
W czasie instalacji Comodo żadne okienka nie wyskakiwały i nie przerywałem instalacji.
W czasie instalacji Comodo żadne okienka nie wyskakiwały i nie przerywałem instalacji.

- Administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Przypuszczam, że używanie Daemona oraz posiadanie niskiej pamięci RAM może powodować właśnie ten problem w instalacji. Nie znam dokładnie tego procesu, ale Daemon może zabierać trochę wirtualne pamięci i zwolnia działanie kompa.
Rozwiązanie:
Odinstalowanie Daemona Toolsa (jeśli Ci jest potrzebny podobny program, to mogę coś polecić).
Później musisz sprawdzić, czy pozostał sterownik SPTD, który domyślnie instaluje Daemon.
Start - > Uruchom -> regedit
Jeśli takie coś będzie, to należy ten plik usunąć.
Start >>> Uruchom >>> cmd i komenda:
SC DELETE SPTD
Mam nadzieję, że w miarę jasne
Rozwiązanie:
Odinstalowanie Daemona Toolsa (jeśli Ci jest potrzebny podobny program, to mogę coś polecić).
Później musisz sprawdzić, czy pozostał sterownik SPTD, który domyślnie instaluje Daemon.
Start - > Uruchom -> regedit
Jeśli takie coś będzie, to należy ten plik usunąć.
Usunięcie pliku:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services
Start >>> Uruchom >>> cmd i komenda:
SC DELETE SPTD
Mam nadzieję, że w miarę jasne

- hector
- Łowca
- Kontakt:
Przepraszam za błąd ale mam 512 mb. Pomyliło mi się.
Co do programu to usunąłem jak mi kazałeś ten Daemon i sterownik. Jednak program i tak się nie instaluje. Użyłem także CCleaner. Działa mi starsza wersja bez zarzutów.
Co do programu to usunąłem jak mi kazałeś ten Daemon i sterownik. Jednak program i tak się nie instaluje. Użyłem także CCleaner. Działa mi starsza wersja bez zarzutów.

- Administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Czyli rozwiązaniem problemu Hektora była instalacja starszej wersji: