Edytor
Edytor
W tym temacie rozmawiamy ogólnie o edytorze i problemach z nim związanych.
Mnie na przykład zawsze ciekawiło czy można umieszczać na mapie skrzynie z przedmiotami. W kampanii występują właśnie takie elementy, również w dwójce na mapie można było spotkac skrzynie z przedmiotami ale nie wiem czy w trójce w edytorze można je umieszczać.
Mnie na przykład zawsze ciekawiło czy można umieszczać na mapie skrzynie z przedmiotami. W kampanii występują właśnie takie elementy, również w dwójce na mapie można było spotkac skrzynie z przedmiotami ale nie wiem czy w trójce w edytorze można je umieszczać.
- aleksanderek48
- Champion
- Ulubiona rasa: mi.: elfy
- Kontakt:
Re: Edytor
a w dwójce sie da?
bo mysle ze i w dwójce i w trójce sa strzeynki tylko z map fabrycznych ( ale w wb3 tylko w kampanii )
bo mysle ze i w dwójce i w trójce sa strzeynki tylko z map fabrycznych ( ale w wb3 tylko w kampanii )
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
A jakby tak wziąc się za edycję map w kampanii? (nigdy nie próbowałem).
W wbcIII taka skrzynka zawiera przedmioty losowe. A nawet przedmioty z zestawów w mapkach kampanii dostaje je się, jeśli się wygra mapkę (nie ma żadnej skrzynii z "stałymi" przedmiotami).
O ile się nie mylę to w edytorze jest w |Wydarzenia| funkcja związana z przedmiotami. Ale nie widziałem, aby można było dodawac skrzynie.
Nie wiem jak w wbcII, dawno nie grałem. Nie wiem czy występują w skrzynkach "stałe" przedmioty.
W wbcIII taka skrzynka zawiera przedmioty losowe. A nawet przedmioty z zestawów w mapkach kampanii dostaje je się, jeśli się wygra mapkę (nie ma żadnej skrzynii z "stałymi" przedmiotami).
O ile się nie mylę to w edytorze jest w |Wydarzenia| funkcja związana z przedmiotami. Ale nie widziałem, aby można było dodawac skrzynie.
Nie wiem jak w wbcII, dawno nie grałem. Nie wiem czy występują w skrzynkach "stałe" przedmioty.
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
- aleksanderek48
- Champion
- Ulubiona rasa: mi.: elfy
- Kontakt:
jest tak samo
wydarzenia? nieeee... chyba ze jako nagroda ale tego niema
wydarzenia? nieeee... chyba ze jako nagroda ale tego niema

Nawet jeśli byłyby to losowe przedmioty to lepsze to niż robienie legowisk i z nich pozyskiwanie przedmiotów. Spróbuje w edytorze z dwójki tego poszukać.
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Ulubiona rasa: Chyba każda po trochu... z naciskiem na wytrzymałe
- Kontakt:
W 1 taka obcja jest. Zaraz zerknę do 2, może też będzie. Ale ja mam błąd zupełnie innej natury, otórz jak są wydarzenia, te co można modyfikować itp., np. że jak bohater dojdzie do jakiegoś kawałka mapy, to wygrywa grę, mam z tym problem. Nie wiem, dla czego, ale to mi nie działa. A posiadaczą 2 działają te opcje? W 3 chyba na pewno to działa bo inaczej mapa alka do expienia dałaby klapę. Może ktoś pomóc?
CHWAŁA POTĘŻNEMU IMPERIUM KRASNOLUDÓW!!!
Pamiętam, że nie chciało mi działac edytowanie statystyk wież i jednostek. Pomimo ustawienia walki, hp itp. na wyższych poziomach po włączeniu mapy było standardowo.
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Kontakt:
Hahaha a ja wiem, jak to się robi
przemiana skilli pojedyńczej jednostki lub budynku na mapie nic nie daje. Musisz zmienić statystykę jednostki tam, gdzie wybierasz jednostkę do postawienia. I już nie pamiętam, czy na opcji: wybierz, nowy czy usuń, można zmienić staty jednostki. I Od razu wszystkie jednostki z tego rodzaju mają tą zmianę i działa to w praktyce 

CHWAŁA POTĘŻNEMU IMPERIUM KRASNOLUDÓW!!!
Mówisz o dwójce czy o trójce? Bo w trójce chyba w ogóle nie można zmieniać statystyk ani budynków ani jednostek.
A szkoda bo w dwójce zrobiłem raz owce co miała 5000 hp i 70 szybkości i za zabicie jej można było dostać max surowców. Takie urozmaicenie sm02
A szkoda bo w dwójce zrobiłem raz owce co miała 5000 hp i 70 szybkości i za zabicie jej można było dostać max surowców. Takie urozmaicenie sm02
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Kontakt: