Pomoc w doborze bohatera - WBC 3

Charakterystyka naszych bohaterów w WBC.
ODPOWIEDZ
Thrall
Thrall
Kontakt:

Pomoc w doborze bohatera - WBC 3

Post autor: Kelen » pn, 23 lip 2012, 14:53

Czołem. Chwilę temu zacząłem grać w WBC3 i czuje sie troche przytłoczony możliwościami wyboru specjalizacji bohaterów. Pamiętam że w WBC2 dokładnego speca wybieralo się dopiero po rozegraniu 3-4 bitew i w ogóle ten rozwój był jakoś bardziej czytelny... Nvm zresztą. Chciałbym byście doradzili mi, jakie połączenie rasa/klasa będzie się nadawało do gry. Szukam czegoś w rodzaju kompromisu pomiedzy zabójcą i wojownikiem. Innymi slowy, postać ma potrafić pie**olnąć i być w stanie troche wyrobic. Jesli chodzi o skille to chcialbym by dotyczyły samego bohatera, bez bonusów dawanych jednostkom i tego typu spraw. Pomożecie?

Lunarion
Lunarion
Ulubiona rasa: WBC I : Ludzie WBC II - Ludzie WBC III - Nieumarli
Kontakt:

Re: Pomoc w doborze bohatera - WBC 3

Post autor: KKProgamer » pt, 31 sie 2012, 18:02

W WBC I, w WBC II to jak każdy wie kazdy brał ArcyMaga gdyż był on najlepszy, ponieważ posiadał czary wszystkich sfer, był dobry w walce i w ogóle niestety w WBC III znacząco osłabili ArcyMaga i trzeba kombinować.

Polecam osobiście rozwiazanie Minotaur - Wojownik.

Potrafi dobrze przywalić ( Potężny cios, i ten drugi skill), dużo wytrzymac bo ma dużo hp ( itemki pod pancerz troszkę dać tym lepiej) ma czary piromancji, no i ogolnie fajny.
Ranking Ras wg. Mnie
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony
5. Nieumarli ex aequo Barbarzyńcy

Obrazek

I love this character :*

Thrall
Thrall
Ulubiona rasa: Kilka
Kontakt:

Post autor: as13zx » pn, 4 lis 2013, 16:40

Ja polecam nieumarły iluzjonista. Wyprzedza innych tym że morze masowo robić jednostki, a czar mutacji na wysokim poziomie+zmiana w postać eteryczną potrafią pokonać największą armię.
Dobry jest też trup-kupiec. gdy ceny będą nawet już nie odczuwalne, natychmiastowy poziom iglicy, koszt mutacji jednostek nie będzie widoczny. Zrobisz budynki zaczniesz robić szkielety na potęgę i rycerzy zagłady za darmo, nikt ci nie da rady.
Ps. Nie nadają się do tzw. "rushowania" (szybkiego ataku).
Mistrz Demonów, Krasnoludów, Mrocznych Elfów, Mrocznych Krasnoludów, Nieumarłych, Ssrathi.
Iluzjonista.

Thrall
Thrall
Kontakt:

Post autor: chuck_1 » śr, 11 gru 2013, 14:26

Zgadzam sie z poprzednikiem Minotaur Wojownik to dobry wybór jak na początek, też polecam Wysokiego Elfa Uzdrawiacza i Demona Piromantę.

ODPOWIEDZ