Ciekawostki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aleksanderek48
Champion
Champion
Ulubiona rasa: mi.: elfy
Kontakt:

Ciekawostki

Post autor: aleksanderek48 » śr, 1 kwie 2009, 18:24

chciałbym tu rzeczy o których mało kto wie.
Grabieżca ma duże obrazenia przeciw większym istotom co powoduje że np.: kapłana skorpioczłeka często zabija 1 ciosem.
Przy 3 poziomie czaru wskrzeszenia mozna wskrzecić bohatera lecz niebędzie miec siły tylko będzie jednostką mniejwiecej sił minotaura na max. poziomie, ale mozna go dac do wiezy co będzie dodawało tyle co normalny bohater.
Czarem wskrzeszenie, wskrzeszając czaszke strażnika ( nabijajac jej min. 10 pd ( warunek dodania do świty )) mozna ją mieć w świcie.
Baśniowa istota jest neutrealna, a nie dobra.
Piorun może przestrzelić wszystko.

Awatar użytkownika
Louis EX
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Coś czego mozesz niewiedzieć

Post autor: Louis EX » czw, 2 kwie 2009, 15:20

Dodam jeszcze, że na 3 lvl wskrzeszenie nie ma żadnych ograniczeń co do jednostek. Wskrzeszamy zarówno własne jak i jednostki przeciwnika. Oprócz bohaterów wożemy więc wskrzeszać m.in. smoki i tytanów. W efekcie możemy mieć 6 tytanów naraz!

Awatar użytkownika
aleksanderek48
Champion
Champion
Kontakt:

Re: Ciekawostki

Post autor: aleksanderek48 » czw, 2 kwie 2009, 19:49

jeszcze jedno, niektózi na poczatku biora ogniki zeby z nich zrobic starozytnego ale taniej wyjdzie jak na jakiejs potyczne nabija se takiego i on bedzie kosztowac 3 pkt ( a nie 4 bo 4 ogniki ) ani zadnych ulepszen, ani kasy na zlaczenie ognikow
niewiem czy wszyscy wiedza ale ent ma 15 budowania a kowal 13, bohater chyba ma 12.

Awatar użytkownika
aleksanderek48
Champion
Champion
Kontakt:

Re: Ciekawostki

Post autor: aleksanderek48 » czw, 2 kwie 2009, 19:56

jak budowniczy lub kopalnia jest zablokowana to dajac go do wiezy on zrobi teleporta do kopalnii w sec.

ODPOWIEDZ