Hokej na lodzie
Hokej na lodzie
Interesuje się tu ktoś hokejem na lodzie. Nie na trawie. Ma ktoś w ogóle jakieś pojęcie ?
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Re: Hokej na lodzie
Widziałem kilka meczy w TV. Jakoś mnie to nie fascynuje, chyba z powodu piłki nożnej, która jest ciekawsze.
Ale też mało się słyszy o hokeju, a zwłaszcza na trawie.
To powiedz może czy polska dobra jest? Jaki kraj jest najlepszy w to?
Ale też mało się słyszy o hokeju, a zwłaszcza na trawie.
To powiedz może czy polska dobra jest? Jaki kraj jest najlepszy w to?
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
- aleksanderek48
- Champion
- Ulubiona rasa: mi.: elfy
- Kontakt:
Polacy nie za bardzo... może Czechy dobre...
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Alek widac "pro" w tej dziedzinie 

Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Ulubiona rasa: Nieumarli
- Kontakt:
Słysząc zdanie Admina, że piłka jest ciekawsza aż mnie zgieło w pół. Ale w Polsce twierdzi tak 90% ludzi interesująchych się sportem, więc się nie dziwie. Polska jest mniej więcej na 20 miejscu na świecie. A najlepszy kraj ? Raczej Kanada. Ponadto Finlandia, Szwecja, Czechy, USA, Słowacja i oczywiście Rosja. Aktualnie odbywają się Mistrzostwa Świata. Niestety bez udziału Polski, gdyż w tych MŚ bierze udział 16 państw. Polska grała w kwietniu w Mistrzostwach Świata Dwyizji I, czyli taka jakby 2 liga. Jeżeli macie Polsat Sport to se możecie pooglądać. Naprawdę warto, warto.
Czyżby? A jednak. ®
- aleksanderek48
- Champion
- Kontakt:
z tymi ochraniaczami i ze bramkarz taki napakowany tymi rekawicami, sprzetem calym to bardzo trudno jest strzelic... raczej sie staraja na sam na sam albo gdzieś dziure znaleść
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Kontakt:
Bramkarz musi mieć ochraniacze, bo jak to byś chciał ? Wiesz jak boli jak byś dostał takim krążkiem bez takich ocharaniaczy. I nie zgodzę się, że trudno jest strzelić. 5-8 goli na mecz to norma. A co powiesz o piłce ? Jak jest 3-2 to już wysoki wynik.
Czyżby? A jednak. ®
- aleksanderek48
- Champion
- Kontakt:
ale na boisku masz wiecej czasu gry bez przerwy, wieksze boisko i takie tam... a taki hokey to troche jak koszykowka, akcja dzieje sie tylko pod bramką
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Kontakt:
Nie zgodziłbym się, że tylko pod bramką ale nawet jeśli to chyba dobrze. Chyba ciekawiej jest jak coś się dzieje. A na piłce to jedna akcja się tworzy 5 minut i w dodatku 80% tych akcji nie kończy się strzałem... Ponadto większość gry toczy się na środku boiska masa podań, wystarczy jeden błąd i akcja zaczyna się od nowa. Mało interwencji bramkarzy. Nie raz przegadam cały mecz i nic nie tracę, bo co drugi mecz kończy się wynikiem 0-0, 0-1
Czyżby? A jednak. ®
- aleksanderek48
- Champion
- Kontakt:
no to chyba wieksze emocje jak jest 1-0 jak wczoraj i zremisowali a nie 5-2...