Krzyżacy - to też przeczytałeś. Kiedyś sam czytałem, ale nie doczytałem sm101
Krasnoludzki Lord pisze:Dla czego tylko w 7 części dzieją się "straszne" rzeczy?
W poprzednich częściach też występowały zabójstwa. Tylko po prostu nie są pokazane tak drastycznie jakbyś tego chciał
Krasnoludzki Lord pisze:Dla czego Harry nigdy nie widział na oczy ściągi?
Tak dużo to tych sprawdzianów nie było, pod koniec roku egzaminy. Dużo było zadań "domowych", pracy na lekcji (stworzenie eliksiru), rzucanie i wymowa zaklęc. Po prostu ściągi nie były potrzebne.
Krasnoludzki Lord pisze:Czy w hogwarcie nie ma żadnych zainteresowań poza szkołą i szachami czarodzieji? Dla czego nikt nie słucha muzyki w tej szkole?
A ta wioska Hogsmeade. Od czasu do czasu można było tam wyjśc. Poza tym to była szkoła zamknięta. Pomyśl jakbyś tam wyjechał to interesowałoby Cię coś innego poza magią, byś chciał ją za wszelką cenę poznac.
Krasnoludzki Lord pisze:Dla czego haremu nie zdarzyło się powiedzieć jakiegoś naprawdę brzydkiego słowa?
Jak to nie, wiele razy występuje: "Harry zaklął pod nosem". Występują przekleństwa, tylko nie są ukazywane wprost, wtedy dzieci nie mogłyby ją czytac, a to jest książka dla dzieci.
Krasnoludzki Lord pisze:Przecież w tej szkole nie ma żadnych rozbojów ze strony uczniów!
Jak to nie sm101 Chociażby Fred&George. Pojedynki na czary pomiędzy uczniami. A tak apropos to chciałbyś rozrabiac i wyleciec ze szkoły Hogwart i wrócic do swojej?
Tobie szkoła kojarzy się tylko ze złem. Jest wiele renomowanych szkół na których jest rygor, gdzie źle się zachowujesz,a co za tym idzie nie uczysz się to albo wylatujesz ze szkoły, albo nie zdajesz do następnej. Wiele szkół traktuje uczniów ulgowo. Do takich szkół nie należał Hogwart, za użycie czarów groziło wywalenie ze szkoły (czary=pięśc //na nasze czasy)
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin