Co sądzisz o Imperium?
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Co sądzisz o Imperium?
No właśnie co? Jakie jednostki się Wam podobają? Jaką macie taktykę gry nią?
Jakie są jej mocne i słabe cechy?
Jakie są jej mocne i słabe cechy?
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Ulubiona rasa: Chyba każda po trochu... z naciskiem na wytrzymałe
- Kontakt:
Re: Co sądzisz o Imperium?
Fajna rasa to imperium. Chociaż trzeba trochę więcej wiedzieć o grze, żeby nimi sobie zagrać. Używają chyba każdego surka. Mają dosyć drogie jednostki, i w pewnym momencie gry imperium zawsze brakuje mi surowców. Mają dosyć niezłe słonie, no i chwalcie boga! W WBC#3 mają odblokowanych na stałę halabardników z możliwością kupna! Mają też szybkiego najemnika, przyzywającego się natychmiastowo. No i szkolą jednostki z innych ras, co jest niekiedy naprawdę przydatne! Warto mieć jakiegoś druciarza albo kogoś z dużą ilością haryzmy, co do bohatera. Dobrze też mieć takiego, który produkuje surowce automatycznie, bo w imperium ich na prawdę dużo potrzeba!! Podsmowując to wymagająca, ale bardzo fajna rasa. PS Fajnie że mają tych trzech magów za generałów. Oni są naprawdę dobrzy, każdy z nich! sm03
CHWAŁA POTĘŻNEMU IMPERIUM KRASNOLUDÓW!!!
- Administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Uniwersalna rasa, posiadają konnice, piechotę, magów, maszyny oblężnicze, łuczników. Jak mówiłeś droga, ale dobra. Imperium stawia bardziej na ilosc (warto miec wodza jako bohatera).
A jak nią grasz to jakie jednostki produkujesz?
Sam staram się wykorzystac nadmiar kryształów, produkując magów zamiast łuczników.
A jak nią grasz to jakie jednostki produkujesz?
Sam staram się wykorzystac nadmiar kryształów, produkując magów zamiast łuczników.
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Kontakt:
Racja, bo łucznicy nie są tak ekonomiczni. Chociaż jak nie masz 4 poziomu twierdzy to też się kilku przyda. Ja staram się robić zróżnicowane wojsko, ale takie, żebym mógł je wykorzystać na słabościach komputera. I trzeba mieć na początku jakichś 6 - 10 pikinierów z ulepszeniami.
- Administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Na samym początku grania tą rasą budowałem 3 budynki |Koszary|. W jednym budowałem Pikinierów, w drugim Łuczników, w trzecim Halabardników = produkcja ciągła.
Plusy: Szybka budowa armii. Ciągłe odnawianie(co straciłem to zyskałem)
Minusy: Armia ta jest dosc słaba, gineła w walce z silniejszymi jednostkami. Brak rozwoju obozu, stoisz w miejscu, surowców nie starcza Ci na rozwój.
Taktyka dobra na słabe jednostki i jak chcesz szybko wygrac mapę. Nie zawsze skuteczna.
Tej taktyki już nie używam. W dalszej dyskusji powiem też o innych.
Plusy: Szybka budowa armii. Ciągłe odnawianie(co straciłem to zyskałem)
Minusy: Armia ta jest dosc słaba, gineła w walce z silniejszymi jednostkami. Brak rozwoju obozu, stoisz w miejscu, surowców nie starcza Ci na rozwój.
Taktyka dobra na słabe jednostki i jak chcesz szybko wygrac mapę. Nie zawsze skuteczna.
Tej taktyki już nie używam. W dalszej dyskusji powiem też o innych.
- aleksanderek48
- Champion
- Ulubiona rasa: mi.: elfy
- Kontakt:
czerwony mag. silny, ekonomiczny, dobre czary, czego jeszcze chcieć
no moze sie troszke wolno robi...

Nawet niezłe jednostki, rasa porównywalna z innymi pod względem siły, Taki najważniejszy atut jaki mi przychodzi do głowy to możliwośc natychmiastowej produkcji najemników po obniżonych cenach.
- aleksanderek48
- Champion
- Ulubiona rasa: mi.: elfy
- Kontakt:
no i gitez. a w barbazyncach na jednoski latające to albo urzywasz jednostek latajacych albo barbarzyncami...
. a u imperium to pierzesz luczników, magów i inne, no i gitez

- Administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Dla imperium najlepszy jest chyba kupiec czy druciarz. Potrzeba na surowce jest ogromna, zwłaszcza złota.
Tylko przez to złoto to za bardzo smoków nie można budowac.
Z tych trzech rodzajów magów to tylko czerwonych używam. Ulepszenia dla łuczników, wspomaganie wydobycia surowców (+4), jednostki z innych ras, natychmiastowa produkcja najemników sprawia, że ta rasa jest wszechstronna. No i tytan: Lwi Tron jeden z najlepszych tytanów (zwłaszcza jego zasięg)
Tylko przez to złoto to za bardzo smoków nie można budowac.
Z tych trzech rodzajów magów to tylko czerwonych używam. Ulepszenia dla łuczników, wspomaganie wydobycia surowców (+4), jednostki z innych ras, natychmiastowa produkcja najemników sprawia, że ta rasa jest wszechstronna. No i tytan: Lwi Tron jeden z najlepszych tytanów (zwłaszcza jego zasięg)
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Kontakt:
"Na samym początku grania tą rasą budowałem 3 budynki |Koszary|. W jednym budowałem Pikinierów, w drugim Łuczników, w trzecim Halabardników " A halabardników nie buduje się w łuku triumfajnym (czy coś)? A jak nie, to na pewno ta budowla jest do nich potrzebna i chyba jeszcze 3 lvl pałacu. Ile zasięgu ma lwi tron? 8 czy 16??