Zagadki użytkowników
Re: Zagadki użytkowników
Nie źle wystarczy że jedną osobę zapyta i uzyska odpowiedź tak lub nie...sorry za spam dopiero mi to do łba wpadło
Wielki Pan Ogromnej Hordy Miko Władca północnego Kor syn Protazego i Anemegii Główny Szaman zarządca piwnicy- Wielki Pan Hordy! Nadchodzą ponure dni pożogi i zatracenia...
zagadka banalna 2+2x2
Wielki Pan Ogromnej Hordy Miko Władca północnego Kor syn Protazego i Anemegii Główny Szaman zarządca piwnicy- Wielki Pan Hordy! Nadchodzą ponure dni pożogi i zatracenia...
6 xD
A 2 + 2 : 2?
A 2 + 2 : 2?
www.heroes3.pun.pl, największe forum o heroes 3 w Polsce.
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Ulubiona rasa: Chyba każda po trochu... z naciskiem na wytrzymałe
- Kontakt:
Pierwsza odpowiedź: nędzarz to kobieta, chyba za łatwą tą zagadkę dałem, później padło, że to z filmu Asterix & Obelix VS Cezar, a jakże! Oglądałem ten film bóg wie ile razy XD W ogóle bardzo lubię Asterixa i Obeliksa, chyba z dwa lata do tyłu wypożyczałem bardzo dużo komiksów o nich, filmy wszystkie oglądałem, kreskówki chyba też
Jedyna kreskówka, do jakiej mam słabość
)

CHWAŁA POTĘŻNEMU IMPERIUM KRASNOLUDÓW!!!
Miko miał racje co do mojej zagadki.
Oto kolejna: Pewnemu więźniowi dano szansę na wolność. Wprowadzono go do pomieszczenia gdzie było dwoje drzwi. Jedne prowadziły na wolność drugie na śmierć. Przy jednych i przy drugich drzwiach stali odźwierni. Jeden z nich zawsze kłamał a drugi zawsze mówił prawdę przy czym więzień nie wiedział, który mówił prawdę a który nie. Więzień może zadać jednemu odźwiernemu jedno pytanie tak sformułowane aby można było na nie odpowiedzieć "tak" lub "nie". Z odpowiedzi musi wywnioskować które drzwi prowadzą na wolność.
Powodzenia.
Oto kolejna: Pewnemu więźniowi dano szansę na wolność. Wprowadzono go do pomieszczenia gdzie było dwoje drzwi. Jedne prowadziły na wolność drugie na śmierć. Przy jednych i przy drugich drzwiach stali odźwierni. Jeden z nich zawsze kłamał a drugi zawsze mówił prawdę przy czym więzień nie wiedział, który mówił prawdę a który nie. Więzień może zadać jednemu odźwiernemu jedno pytanie tak sformułowane aby można było na nie odpowiedzieć "tak" lub "nie". Z odpowiedzi musi wywnioskować które drzwi prowadzą na wolność.
Powodzenia.