Rasa Idealna
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Ulubiona rasa: Nieumarli
- Kontakt:
Rasa Idealna
Wpadłem na pomysł byśmy złożyli rasę idealną z jednostek wszystkich ras. Ale nie z samych tytanów tylko po 1 jednostce każdego typu. Przedstawię mój typ i tym samym pokażę wzór.
Budowniczy - Inżynier (liczy się za dwóch w kopalni i ma czar naprawiający budynki)
Podstawowa Piechota - Ghul (z ulepszeniami całkiem dobry)
Łucznik - Elf Łowca (z ognistymi strzałami wymiata)
Jednostka Strzelecka - Karzełek (w grupie dużo może, produkuje złoto)
Machina Oblężnicza - Balista (rani wiele jednostek na raz, atakuje lataczy)
Kawaleria - Władca Rycerzy (dużo hp, dobre staty)
Elitarna Piechota - Rycerz Zagłady (świetna zbroja, dużo hp)
Mag - Szaman Ork (atakuje zimnem, fajne czary)
Generał - Łupieżca (z Berserkerem maszyna do zabijania, tani)
Gniazdo 1 - Orzeł (możliwość budowania)
Gniazdo 2 - Gryf (niezłe staty)
Smoki - Ognisty Smok (dobre staty), Smokolisz (świetna zbroja)
Tytan - Burza (lata i atakuje z dystansu)
Budowniczy - Inżynier (liczy się za dwóch w kopalni i ma czar naprawiający budynki)
Podstawowa Piechota - Ghul (z ulepszeniami całkiem dobry)
Łucznik - Elf Łowca (z ognistymi strzałami wymiata)
Jednostka Strzelecka - Karzełek (w grupie dużo może, produkuje złoto)
Machina Oblężnicza - Balista (rani wiele jednostek na raz, atakuje lataczy)
Kawaleria - Władca Rycerzy (dużo hp, dobre staty)
Elitarna Piechota - Rycerz Zagłady (świetna zbroja, dużo hp)
Mag - Szaman Ork (atakuje zimnem, fajne czary)
Generał - Łupieżca (z Berserkerem maszyna do zabijania, tani)
Gniazdo 2 - Gryf (niezłe staty)
Smoki - Ognisty Smok (dobre staty), Smokolisz (świetna zbroja)
Tytan - Burza (lata i atakuje z dystansu)
Czyżby? A jednak. ®
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Re: Rasa Idealna
Budowniczy: Zgadzam się, choć zastanawiam się nad Dęboludem (bardzo dobra jednostka do walki też)
Podst. Piechota: Szkielet - za ochronę przeciwko strzałom
Machina Oblężnicza: Wyrzutnia Goblinów(?). Wysoki damage oraz szansa, że goblin powstanie po wyrzucie.
Elitarna Piechota: Zastanawiam się nad ogrem lub olbrzymem
Generał: Strażnik Księżyca
Gniazdo 2 - Gryf dobry, choć Ptero też by pasował
Z resztą po części się zgadzam
Podst. Piechota: Szkielet - za ochronę przeciwko strzałom
Machina Oblężnicza: Wyrzutnia Goblinów(?). Wysoki damage oraz szansa, że goblin powstanie po wyrzucie.
Elitarna Piechota: Zastanawiam się nad ogrem lub olbrzymem
Generał: Strażnik Księżyca
Gniazdo 2 - Gryf dobry, choć Ptero też by pasował
Z resztą po części się zgadzam

Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
Builder Kowal
Piechotka nr 1 Ork
Maszynka Katapulta z ulepszeniami
Elit Piechota to hm... Berserker krasnoludzki
Generał- Przywoływacz
Gniazda poz1 - orzeł
Poziom 2 - harpia
Poziom 3- smokolisz
Magowie- Mam wahania między szamanem goblinem, a minotaurem
-tytan- empty
łucznik - kobold snajper porównując koszty zajefajny jest.
kawaleria- rycerz czempion - czemu? Bo produkcja seniora trwa 2x razy dłużej a seniora potną elektrykiem, czempioni będą w grupie to będą pluć na ogień i zgaszą go
coś pomocniczego, taka maszynka do śmigania tu i tam- wódz goblinów
To na tyle, jeśli chodzi o mój! Projekt rasy, niektórzy uznają go za zbyt subiektywnie skierowany do hordy itp, to po prostu moje zdanie.
Piechotka nr 1 Ork
Maszynka Katapulta z ulepszeniami
Elit Piechota to hm... Berserker krasnoludzki
Generał- Przywoływacz
Gniazda poz1 - orzeł
Poziom 2 - harpia
Poziom 3- smokolisz
Magowie- Mam wahania między szamanem goblinem, a minotaurem
-tytan- empty
łucznik - kobold snajper porównując koszty zajefajny jest.
kawaleria- rycerz czempion - czemu? Bo produkcja seniora trwa 2x razy dłużej a seniora potną elektrykiem, czempioni będą w grupie to będą pluć na ogień i zgaszą go

coś pomocniczego, taka maszynka do śmigania tu i tam- wódz goblinów
To na tyle, jeśli chodzi o mój! Projekt rasy, niektórzy uznają go za zbyt subiektywnie skierowany do hordy itp, to po prostu moje zdanie.
Wielki Pan Ogromnej Hordy Miko Władca północnego Kor syn Protazego i Anemegii Główny Szaman zarządca piwnicy- Wielki Pan Hordy! Nadchodzą ponure dni pożogi i zatracenia...
Hmmm ja tu się ino wpieprze... Miko wielmożny
otóż rycerz senior produkuje się 2x dłużej to fakt, ale można zrobić 2 stajnie i masz jeszze na dodatek więcej miejsca
poza tym dodaje +2 do morale , czyli mając 2 wolne miejsca można ich produkować nieskończoność jak się wyprodukuje 10 to chyba szybkość ataku rośnie o 30 sek. max jest 0.5 sek na 1 uderzenie.
poza tym pancerz całkiem dobry, podoba mi się głównie cecha rycerzy z tą zbroją +20
exp też dobry, nawet bardzo bo działa na wszystkie jednostki. Przez co szybciej zdobywają PD i odnawia im się PŻ.
A giermkowie.... dość dobrzy po ulepszeniach i nawet są tani, łuki też dobre ale nie najlepsze, za to bdb. na jednostki takie jak - Demony itd.
Rasą idealną wg mnie są rycki. A poza tym... liczycie w budowniczych umiejętność "budowanie"? dałbym na budowniczego więc, Enta... to też budowniczy ale zaawansowany....

A giermkowie.... dość dobrzy po ulepszeniach i nawet są tani, łuki też dobre ale nie najlepsze, za to bdb. na jednostki takie jak - Demony itd.
Rasą idealną wg mnie są rycki. A poza tym... liczycie w budowniczych umiejętność "budowanie"? dałbym na budowniczego więc, Enta... to też budowniczy ale zaawansowany....
Ale Ent nie wejdzie do kopalni, nie postawi wieży więc tu jeszcze przelicz jego koszta , po drugie zbudujesz jednego władcę rycerzy nie dość że drogi to długo się buduje. Na 6 czy 8 władcy rycerzy schodzi 3000 surowca i masa czasu z czego na czempionów schodzi 16 i nawet twoje gadanie o stajni zrobisz dwóch władców a czempionów 4 potęgowanie się dalej będzie zataczać odnawianie hp przy władcach też jest a badania krzyżowca są strasznie drogie 

Wielki Pan Ogromnej Hordy Miko Władca północnego Kor syn Protazego i Anemegii Główny Szaman zarządca piwnicy- Wielki Pan Hordy! Nadchodzą ponure dni pożogi i zatracenia...
Pfff.... w niektórych rasach są też drogie badania a jakoś je robimy np. Baśń. Istoty... Lub elfy oraz ogniste strzały, a tu mamy na dodatek handel...
Co do kosztów rycka czempiona porównaj sobie szybkość robienia i koszt.
Pewnie powiesz "drogi i długo się robi" no właśnie tak jest i chcę ci tu powiedzieć, że nic ci z tego, jeśli jego tempo szkolenia i koszty = 2 rycerzów
(porównuje do II części bo nazwy jednostek mi się mylą...) No ale co ci z tych 2 rycerzy jak 1 senior ma 20+ walki a rycerz norm ma 15+ 20- walki... i tu senior może zadać krytyka a oni nie mogą... ich jest 2 razem około 45 dmg senior ma 45 dmg ale ich panc jest rozłożony na 2 a jego połączony czyli on przyjmuje po 1,2 dmg a oni po 20dmg... proste co?
Co do kosztów rycka czempiona porównaj sobie szybkość robienia i koszt.
Pewnie powiesz "drogi i długo się robi" no właśnie tak jest i chcę ci tu powiedzieć, że nic ci z tego, jeśli jego tempo szkolenia i koszty = 2 rycerzów
(porównuje do II części bo nazwy jednostek mi się mylą...) No ale co ci z tych 2 rycerzy jak 1 senior ma 20+ walki a rycerz norm ma 15+ 20- walki... i tu senior może zadać krytyka a oni nie mogą... ich jest 2 razem około 45 dmg senior ma 45 dmg ale ich panc jest rozłożony na 2 a jego połączony czyli on przyjmuje po 1,2 dmg a oni po 20dmg... proste co?
Wojtku twoja praktyka ograniczy się do chowania w wieży
Ja mówię że jak dla mnie w praktyce byłby lepszy czempion bo większość używa jednostek żywiołu.

.... Wtedy to mi cała taktyka piepszła... Nie wypaliło mi z kopalnią bo zapomniałem do złota włożyć ... proponowałbym rewanż
ale niestety już tak często nie wchodze niestety.... a no właśnie i pkt umiejętności boha chyba 10 około nie rozłożyłem 
Spam się zaczął tu robić. Piszcie na temat bo osty się posypią... Pielagoroth

Spam się zaczął tu robić. Piszcie na temat bo osty się posypią... Pielagoroth
Budowniczy - Dębolud (dobra obrona i hp, do walki też się nadaje)
Podstawowa Piechota - Ghul (z ulepszeniami wymiata)
Łucznik - Księżycowy Strażnik (w końcu to też łucznik
)
Jednostka Strzelecka - Duszek (lata i może mieć ogniste strzały)
Machina Oblężnicza - Katapulta (może nie atakuje lataczy, ale ma dobre obrażenia)
Kawaleria - Smoczy Jeździec (atakuje lataczy, 4x obrażenia przeciwko bohaterom, jeszcze ma jakiś bonus do walki ze smokami)
Elitarna Piechota - Rycerz Zagłady (długo się trzyma, potrafi przywalić)
Mag - Czarnoksiężnik (ma dobre obrażenia, ma dwa czary)
Generał - Księżycowy Strażnik (dobre obrażenia, wielostrzał)
Gniazdo 1 - Orzeł (buduje)
Gniazdo 2 - Pterodaktyl/Wiwerna (dobre obrażenia, dobra zbroja)
Smoki - Ognisty Smok (potrafi podpalić)
Tytan - Balora (niezły tytan, potrafi przywalić)
Podstawowa Piechota - Ghul (z ulepszeniami wymiata)
Łucznik - Księżycowy Strażnik (w końcu to też łucznik

Jednostka Strzelecka - Duszek (lata i może mieć ogniste strzały)
Machina Oblężnicza - Katapulta (może nie atakuje lataczy, ale ma dobre obrażenia)
Kawaleria - Smoczy Jeździec (atakuje lataczy, 4x obrażenia przeciwko bohaterom, jeszcze ma jakiś bonus do walki ze smokami)
Elitarna Piechota - Rycerz Zagłady (długo się trzyma, potrafi przywalić)
Mag - Czarnoksiężnik (ma dobre obrażenia, ma dwa czary)
Generał - Księżycowy Strażnik (dobre obrażenia, wielostrzał)
Gniazdo 1 - Orzeł (buduje)
Gniazdo 2 - Pterodaktyl/Wiwerna (dobre obrażenia, dobra zbroja)
Smoki - Ognisty Smok (potrafi podpalić)
Tytan - Balora (niezły tytan, potrafi przywalić)
www.heroes3.pun.pl, największe forum o heroes 3 w Polsce.
Budowniczy - inżynier [dobre budowanie,liczy się za 2 niewolników w kopalni]
Podst.piechota - ten z orków nie pamiętam jak się nazywa ale ma duża szanse trafienia krytycznego.
machina oblężnicza - działo ogniowe,piekielnik[działo z ulepszeniami MEGA duże obrażenia,piekielnik zasięg niezła szybkość atakuje jednostki powietrzne
kawaleria - smoczy jeździec [[duże bonusy przeciwko smokom]]
elitarna piechota - lodowa hydra [obrażenia obszarowe,spowalnia wrogów,postawił bym tez na rycerza zagłady ale jest strasznie DROGI]
mag - biały mag [możliwość leczenia w grupie biali magowie dużo zrobią]
Generał - KRÓL Minotaur [ogromne obrażenia,dobra szybkość,dobre hp,IGNORUJE pancerz wrogów tak jak tytani,leczy się pożerając zwierzęta moim zdaniem to najlepsza jednostka tylko łupieżca możne go pokonać gdyż ma potrójne obrażenia przeciw dużym istotom ]!
Gniazdo1 - fenix - przejmuje , orzeł - buduje
Gniazdo2 - pterodaktyl-duze obrazenia ale tylko na latajace i budynki,pegaz przeciwko armi i budynkom
Smok - bagienny smok [obniża pancerz wrogów]
Tytan - iriki [ogromny zasięg]![smile :-]](./images/smilies/655.gif)
Podst.piechota - ten z orków nie pamiętam jak się nazywa ale ma duża szanse trafienia krytycznego.
machina oblężnicza - działo ogniowe,piekielnik[działo z ulepszeniami MEGA duże obrażenia,piekielnik zasięg niezła szybkość atakuje jednostki powietrzne
kawaleria - smoczy jeździec [[duże bonusy przeciwko smokom]]
elitarna piechota - lodowa hydra [obrażenia obszarowe,spowalnia wrogów,postawił bym tez na rycerza zagłady ale jest strasznie DROGI]
mag - biały mag [możliwość leczenia w grupie biali magowie dużo zrobią]
Generał - KRÓL Minotaur [ogromne obrażenia,dobra szybkość,dobre hp,IGNORUJE pancerz wrogów tak jak tytani,leczy się pożerając zwierzęta moim zdaniem to najlepsza jednostka tylko łupieżca możne go pokonać gdyż ma potrójne obrażenia przeciw dużym istotom ]!
Gniazdo1 - fenix - przejmuje , orzeł - buduje
Gniazdo2 - pterodaktyl-duze obrazenia ale tylko na latajace i budynki,pegaz przeciwko armi i budynkom
Smok - bagienny smok [obniża pancerz wrogów]
Tytan - iriki [ogromny zasięg]
![smile :-]](./images/smilies/655.gif)