Problem z save, nawet po reinstalacji
Problem z save, nawet po reinstalacji
Nauczony doświadczeniem z WBCII kopiowałem save'y (WBCII potrafiła mi się zepsuć- taka wersja). Od niedawna w WBCIII mam dziwny problem. Mając zrobione 2 postacie lev1 (nie grami nimi ale są) widzę tylko je. Mam trzecią postać którą gram w kampanii, a przynajmniej grałem do tej pory. Pliki z "dokumentów" mam naturalnie skopiowane i w nich znajdują się pliki z imieniem mojego bohatera którym grałem dłużej, problem w tym, że teraz po włączeniu gry mam do wyboru w kampanii tylko te 2 postacie lev1 a ta trzecia nie istnieje;/ Pliki są, postaci nie ma, reinstalowałem grę i najlepsze jest to, że pojęcia nie mam co się dzieje. W skopiowanym katalogu z "dokumentów" powinien być komplet plików, najwyraźniej czegoś brak lub nie ma jakiegoś dowiązania. Wdzięczny będę za info jak ktoś podobny problem rozwiązał.
Re: Problem z save, nawet po reinstalacji
Czy ten bohater z większym levelem nie był czasem utworzony w trybie: Tryb człowieka z Żelaza, jeśli tak uzyskujesz 2xwięcej doświadczenia, ale jeśli zginiesz bohater też ginie całkowicie z menu.
Był utworzony w trybie normalnym i nie zginął. Ostatnio widziany po skończonej grze, z zrobieniem save na początku nowej misji. Po wyjściu z gry skopiowałem jak zwykle katalog z "dokumentów" i następne włączenie WBCIII - brak bohatera;/
Który level bohatera
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Ulubiona rasa: Nieumarli
- Kontakt:
Może w nazwie tego bohatera umieściłeś polski znak ? Typu ą, ę, ć, ź.
Czyżby? A jednak. ®
Ja to Ci poradzę tak bo sam miałem taki problem kiedyś:
Odinstaluj grę jeszcze raz i po odinstalowaniu usuń z folderu "Moje Dokumenty" cały folder z "Warlords Battlecry III" (wiesz tam gdzie się znajdują seavy itp. ) i zainstaluj ponownie powinno śmigać
PS:Nie zapisuj w trakcie gry bo to też może być przyczyną zniknięcia hero wiem bo sam tak kiedyś miałem.
PoZdRoOo.
Odinstaluj grę jeszcze raz i po odinstalowaniu usuń z folderu "Moje Dokumenty" cały folder z "Warlords Battlecry III" (wiesz tam gdzie się znajdują seavy itp. ) i zainstaluj ponownie powinno śmigać

PS:Nie zapisuj w trakcie gry bo to też może być przyczyną zniknięcia hero wiem bo sam tak kiedyś miałem.
PoZdRoOo.

=KMO=
greg - ostatnio był 21 albo 22,
Pielagoroth - nazwa "Nagash" nie zawiera polskich znaków więc odpada,
LordCan - pomijając, że wywaliłem ten folder z "dokumentów" to wywaliłem wsio, łącznie ze śmieciami w Program Files. Nawiasem jak save psuje postać to tego nie wiedziałem:[ No i było nie było, w mojej kopi są pliki typu : Nagash.journal , Nagash.WB3 , Nagash.campaign więc powinna postać być.. Już się gubię i nie wiem czy w ogóle warto zaczynać kampanię od nowa..
Pielagoroth - nazwa "Nagash" nie zawiera polskich znaków więc odpada,
LordCan - pomijając, że wywaliłem ten folder z "dokumentów" to wywaliłem wsio, łącznie ze śmieciami w Program Files. Nawiasem jak save psuje postać to tego nie wiedziałem:[ No i było nie było, w mojej kopi są pliki typu : Nagash.journal , Nagash.WB3 , Nagash.campaign więc powinna postać być.. Już się gubię i nie wiem czy w ogóle warto zaczynać kampanię od nowa..
Ja tam nigdy nie miałem problemu z save w czasie gry. Co to problemu to radze na przyszłość kopiować cały folder a nie poszczególne pliki. Kampanie chyba będziesz musiał zacząć od nowa. W każdym razie 20 lvl to nie tak wiele do odrobienia - przynajmniej w moim przekonaniu.
- BrudasekPL
- Krasnoludzki Lord
- Kontakt:
Ja zetknąłęm się z tym problemem w wbc2,wywaliłem folder z wbc w dokumentach a po kolejnej instalacji wszystko było spoko 

Interesuje Cię pełne spolszczenie do WBC3? Zajrzyj tutaj viewtopic.php?f=64&t=2521
Pozwolę sobię niezbyt ładnie ale też nie brzydko wpieprzyc swój ozor...
Otóż mam pare pytań... bohatera skopiowałeś... gdzie wkleiłeś kopię?
Drugie pytanie... skoro 2 bohaterowie się wyświetlają a 3 nie ma, był w osobnym sejwie?
Jeśli na drugie pytanie twoja odpowiedź to nie, to znaczy że niestety musisz pożegnac się ze swoim bohaterem, albowiem wystąpił pewien bardzo popularny błąd, który można naprawi usuwając cały folder Warlrords Battlecry III z "Moje Dokumenty" nie trzeba żadnej deinstalacji, reinstalacji, wszystkie sejwy idą w błoto a ty możesz spokojnie grac sobie dalej w WBC
proste...
Otóż mam pare pytań... bohatera skopiowałeś... gdzie wkleiłeś kopię?
Drugie pytanie... skoro 2 bohaterowie się wyświetlają a 3 nie ma, był w osobnym sejwie?
Jeśli na drugie pytanie twoja odpowiedź to nie, to znaczy że niestety musisz pożegnac się ze swoim bohaterem, albowiem wystąpił pewien bardzo popularny błąd, który można naprawi usuwając cały folder Warlrords Battlecry III z "Moje Dokumenty" nie trzeba żadnej deinstalacji, reinstalacji, wszystkie sejwy idą w błoto a ty możesz spokojnie grac sobie dalej w WBC