Igrzyska Olimpijskie Vancouver 2010
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Re: Igrzyska Olimpijskie Vancouver 2010
Ostatnie mecze dość jednostronne. Mam nadzieje, że Słowacja nie skompromituje się (popularne słowo Piela i komentatorów hokeja) w jutrzejszym meczu . Na pewno USA i Kanada to kraje przewodnie w hokeju, czekam na zacięty mecz. Nie wiem jaki wpływ mają wymiary lodowiska na grę. Jak wielu graczy z Europy gra w NHL?
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Ulubiona rasa: Nieumarli
- Kontakt:
To co dzisiaj Finlandia zagrała to był jawny skandal. Odechciało mi się oglądać nocnych meczów, obawiam się że Słowacja zagra podobnie. Tak czy inaczej dodam, że państwa europejskie ostatnimi laty grały lepiej od Kanady czy USA. Rosja regularnie wygrywała Mistrzostwa Świata, a w IO w Turynie to Szwecja i Finladnia były w finale po słabym występie Kanady. Kanadyjczycy i Amerykanie zawsze się starają w turniejach u siebie. Tak samo było w Salt Lake City. Wymiary lodowiska mają raczej mały wpływ na wyniki meczy ćwierćfinałowych czy półfinałowych, bo czołowe kraje Europy mają składy w 90% z NHL. Poza Szwajcarią i zespołami 9-12 każdy ma skład złożony z graczy obecnie lub jakiś czas temu grających w NHL.
Ogólnie trochę się zawiodłem na meczach fazy play-off. Albo mecze defensywne albo jednostronne
Jedynie Szwecja ze Słowacją zagrały dobry mecz.
Ogólnie trochę się zawiodłem na meczach fazy play-off. Albo mecze defensywne albo jednostronne

Czyżby? A jednak. ®
Wczorajszy nocny curling niespodziewane zwycięstwo Szwecji ostatni rzut zadecydował o całej tej rozgrywce ale cóż pech....

Robię mapy
Zapraszam na LoLa EUNE -ZjemCiPłatki
Dzisiejszy bieg pań dostarczył mnóstwo emocji. Ci, co nie oglądali niech żałują. Walka między dwoma wielkimi rywalkami: Bjoergen a Kowalczyk była widoczna w czasie całego biegu. Także końcówka była nadzwyczaj emocjonująca, pod koniec szyły "narta w nartę" lecz to Justyna na ostatnich metrach pokazała charakter i determinacje. Dla takich chwil warto żyć!
nareszcie złoto justyna we wszystkich kolorach medali olimpijskich

Robię mapy
Zapraszam na LoLa EUNE -ZjemCiPłatki
Tak dzień 27 lutego 2010 roku zostanie w pamięci Polaków chyba na zawsze i to za sprawą tej wspaniałej Justyny Kowalczyk. Przyznam się szczerze że takich emocji nie miałem od dawna ostatnie metry biegu to już obserwowałem na stojąco. To czego wczoraj dokonała to było mistrzostwo ona ma już wszystko (puchar świata , mistrzostwo świata , Tur De SKI , no i mistrzostwo olimpijskie) ona jest WIELKA. Ale też nie można zapomnieć o naszych panczenistkach które zdobyły swój upragniony medal na tych IO sprawił nam ogromną niespodziankę tymi medalami.

=KMO=