Odnośnie mapek typu: RPG, DoTA, "Capture The Flag". Jest jeszcze wiele innych urozmaiceń ("mapki wodne", na ilość zabitych jednostek). Jednym z czynników, dlaczego są niegrywane:
1) jest brak osoby zachęcającej do gry, popularyzatorów konkretnego typu gry.
2) problemem też jest brak mapek, wkrótce postaram się utworzyć pakiet zawierające wszystkie.
3) myślę, że osiągneliśmy "uniwersalne zasady", wykorzystujące maksymalne możliwości gry i sprawiające największy fun. Owe zasady są przedstawiane graczowi na początku jego wstępu do mulitplayer. Zanim człowiek nauczy się grać w ten sposób, minie sporo czasu. Po tym czasie można dopiero zacząć się "bawić".
Mapki typu RPG oraz DoTA pochodzą z W3. Tam społeczność jest dużo większa oraz trwająca dłużej. Jednym z powodów utworzenia ich, był sposób gry, wymagający sporych umiejętności, w innym przypadku gra wyglądała słabo i nie sprawiała przyjemności. Osoby preferują odpoczynek przy grze, a nie "zapieprzania" myszką i ciągłego skupienia.
To nie oznacza, że te mapki nie mają racji bytu. Ludzie preferują różne style gry, więc na pewno jest szansa pozyskania i znalezienia osób. Jest wiele graczy, którzy lubią rozgrywkę na bohaterów wyłącznie, po prostu do nich trzeba dotrzeć. Osobiście nie wyobrażam sobie gry bez budowania i braku jednostek, dlatego nie mogę zostać popularyzatorem

Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin